Veckobrev spår 3

Här i spår tre hittar du skolans fyror , femmor och sexor
Klasslärare Lini Bringsäter, Mona Rud och Hilda Holmslet

Veckobrev v. 39

Hej på er!

Vi verkar fortfarande ha lite problem med mailen, alla får inte mailen ifrån mig så är det fortfarande någon som vet att de inte får några veckobrev eller övriga mail, så skicka gärna ett mail till någon av oss lärare.

I måndags hade vi aktivitetskväll på skolan, tack till alla er som kom hit och bidrog till en bättre skolmiljö. I onsdags var vi på Rudan och hade orientering, trots att det blev lite rörigt med start och lunchtid så höll alla eleverna humöret på topp och vi hade en mysig matsäckspicknick i solen.

Vad vi arbetat med under veckan:
Engelska: Årskurs 4 fortsätter arbeta med ”Description”. Idag hade vi läxförhör på familjeorden som de fick i läxa förra veckan.
Årskurs 5-6 fortsätter med ”The journey”. De har denna vecka fått arbeta med varsitt kapitel som de läst och översatt tillsammans i grupper. Detta kapitel fick de även läxa i som kommer att förhöras nästa onsdag.
So: Eleverna har arbetat vidare med medeltiden och digerdöden.
Svenska: I svenska har eleverna under veckan skrivit på ett föredrag om skogsbränder.

Kommande vecka i korthet:

Årskurs 4 Årskurs 5-6
Måndag: Vanlig skoldag Måndag: Vanlig skoldag
Tisdag: Skolfoto
Läxa Noà Eleverna ska vara klara med sitt kapitel i läroboken + arbetsboken. (Kapitlen: åk 4 – skogen, åk 5 – fjällen och åk 6 anpassningar.
De ska också kolla på film på youtube: Kraft av Andreas Sandqvist (9,25min) och Vad är energi av Andreas Josefsson (7.39min)
Elevspel.se: Väder, kyla och värme + temperatur och faser.
Tisdag: Skolfoto


Läxa No
à Eleverna ska vara klara med sitt kapitel i läroboken + arbetsboken. (Kapitlen: åk 4 – skogen, åk 5 – fjällen och åk 6 anpassningar.
De ska också kolla på film på youtube: Kraft av Andreas Sandqvist (9,25min) och Vad är energi av Andreas Josefsson (7.39min)
Elevspel.se: Väder, kyla och värme + temperatur och faser.

 

Onsdag: Vanlig skoldag Onsdag: Vanlig skoldag

 

Läxa Engelskaà Läsa, översätta och glosor. Åk 5 har kapitel 10 i Champ boken + övning 3, 5 och 6 i övningsboken. Åk 6 har kapitel 9B.

Torsdag: Vanlig skoldag Torsdag: Vanlig skoldag
Fredag: Vanlig skoldag Fredag: Vanlig skoldag

Kommande veckan
På tisdag har vi skolfoto.
Övrigt

På torsdagar har eleverna fått en förkortad lunchrast på schemat som delades ut förra veckan, idrotten börjar 11.45 istället för 12.00 som de brukar. Anledningen till att schemat är lagt på detta vis är att vi ska kunna få ihop schemat med skolverkets timplan och busstiderna.

Kommande vecka kommer språket att komma igång enligt nya schemat för alla elever i årskurs 6.

Kom ihåg: Leksakerna lämnas hemma.


Med vänliga hälsningar
Lini, Hilda och Mona

 

 

Veckobrev v. 38

Hej!

Veckan som varit:
I veckan har vi haft fullt upp, i måndags hade årskurs 4 sina hälsosamtal med nya skolsköterskan och efter lunch var vi alla på biblioteket där både elever och lärare lånade massor av bra och spännande böcker. På kvällen hade vi föräldramöte, det var trevligt att få träffa alla och vi vill tacka er som kom och deltog

Senare i veckan fick eleverna komma igång med både slöjd, bild och för årskurs 6 även hemkunskap, vilket av många är väldigt uppskattat. I fredags var vi tillsammans med årskurs 3 och simmade, eleverna gjorde en väldigt bra insats med både uppförande och simning. Även ni föräldrar gjorde en bra insats som såg till att eleverna kom till badet i tid och gav era barn möjligheten att simma, trots att den tidiga tiden.

Vad vi arbetat med under veckan:
Idrott: Under idrotten denna vecka har vi arbetat med orientering inför orienteringsdagen som kommer nästa vecka. Vi kommer även fortsätta med detta under tisdagens idrottslektion då vi kommer att träna på att passa kartan med hjälp av skolgårdsorientering.
Engelska: Årskurs 4 har börjat med arbetsområdet ”Description”, där första steget har varit att arbeta med de vanligaste familjeorden och ”be” verbet. Vi har tillsammans läst ett kapitel ur Champ boken kring familjen, de har skrivit och översatt familjeorden, och de olika ”be” orden i deras skrivhäften och även arbetat med kring dessa saker på elevspel.se.
Årskurs 5-6 har börjat med arbetsområdet ”The journey”, där det första steget har varit att tillsammans i utlottade par skriva en packlista på engelska med hjälp av ett bildordlistor på kläder och badrumsartiklar.

På grund av teknologifel kommer information kring övriga ämnen att fyllas på med till nästa veckobrev.
Vecka 38 i korthet:

Årskurs 4 Årskurs 5-6
Måndag: Vanlig skoldag Måndag: Vanlig skoldag
Tisdag: Vanlig skoldag Tisdag: Vanlig skoldag
Onsdag: Orienteringsdag på Rudan 8.00 – 13.50 Mer info i bifogat dokument Onsdag: Orienteringsdag på Rudan 8.00 – 13.50
Mer info i bifogat dokument
Torsdag: Vanlig skoldag Torsdag: Vanlig skoldag
Fredag: Vanlig skoldag Fredag: Vanlig skoldag

Info om kommande vecka

På onsdag är det orienteringsdag, ta mer er matsäck eller lämna matlåda till Janne senast tisdag (20/9) morgon. Mer info kring dagen finns i bifogat dokument.

Fredag nästa vecka är det skolfotografering (Flyttad till 25/9!.
Läxa

Årskurs 4 Årskurs 5-6
Engelska à Glosor med 11 familjeord som eleverna skrivit av i sina engelskahäften.
Kunna säga och skriva till fredag 21/9.

Övrigt

Under veckan uppdaterades vårt e-mail system Binero, med detta försvann alla sparade kontakter ifrån adressboken. Vet ni någon som inte fått ut detta veckobrev så kontakta gärna oss med en mailadress som vi kan lägga till.

Alla elever har under veckan fått ut sitt schema, vi hoppas att denna gång var den sista för terminen. Dessa scheman gäller ifrån måndag.

Kom ihåg: Leksakerna lämnas hemma.

 


Med vänliga hälsningar
Lini, Hilda och Mona

Veckobrev v. 37

Hej!

Veckan som varit:
Denna vecka har vi påbörjat morgonpulsen, vilket har gått bra, eleverna har varit fulla med energi till lektionsstart. I SO har vi börjat jobba med medeltiden. Därför var vi i torsdags på Medeltidsmuseet, vilket blev en väldigt lyckad utflykt för alla. Vi fick en guidad tur runt i museet innan det öppnade och fick lära oss mycket nytt om medeltiden.

Vecka 37 i korthet:

Måndag: På måndag åker hela spåret till biblioteket efter lunch. Vi kommer tillbaka till skoldagens slut.

Årskurs 4 har idag fått hem papper angående hälsokontroll, de flesta kommer att ske på måndag förmiddag, de som inte hinns med innan lunch kommer att vänta till ett senare tillfälle.

Tisdag: Vanlig skoldag

Onsdag: Vanlig skoldag

Torsdag: Vanlig skoldag

Fredag: Simning i Torvalla simhall, tillbaka till skolan vid lunch.

Info om kommande vecka

På måndag är det föräldramöte 18.00 – 19.30, det vore bra om så många som möjligt kan komma.
Som många av er märkt har det dykt upp lite nya problem kring schemat, vi kommer prata mer kring schemat under föräldramötet på måndag och vi hoppas att eleverna får ut sina nya scheman under nästa vecka.

Torvalla simhall
På fredag den 14/9 kommer vi att simma med årskurs 3,4 och 6. Vi kommer att mötas vid Torvalla simhall klockan 7.50, Lini kommer att möta eleverna vid ingången, Kenny och Linda kommer att åka kommunalt ifrån Västerhaninge och har då möjlighet att möta upp elever som åker kommunalt. Det är viktigt att alla kommer till 7.50 då vår simtid börjar klockan 8.00.

Alla elever kommer att få simma 200m, varav 150m bröstsim och 50m ryggsim. När alla simmat klart kommer det att finnas en liten stund till lek.

Ta med:

– Badkläder
– Handduk
– Schampo/Balsam/Tvål
– Vanliga kläder till efter badet
– Om man vill kan man ta med vattenflaska och en frukt.

Övrigt

Hilda kommer inte att vara på skolan under nästa vecka (v.37), Mona kommer då ha Hildas lektioner. M.a.o. är Mona på skolan hela nästa vecka.

Kom ihåg: Leksakerna lämnas hemma.
Eleverna får inte ta med sig leksaker till skolan, vi vill inte se slime eller något annat som kan distrahera eleverna i deras skolarbete. Vi kommer att ha speciella leksaksdagar då alla på skolan får ta med sig en leksak under dagen.
Med vänliga hälsningar, Lini Mona och Hilda

 

Veckobrev v. 36
Hej!
Under veckan har vi i årkurs 5-6 hunnit med nästan alla samtal, det ha varit väldigt roligt att träffa er alla.
Denna vecka har vi arbetat med:
Svenska: Eleverna har börjat skriva på argumenterande texter kring sina partier, dessa har Mona sedan planerat in en klassdebatt kring.
No: Hinken experimentet.
So: Vi har fortsatt arbete med valet och har haft en röstning i klassen där miljö partiet vann med sina 26%. Vi har även börjat arbeta med medeltiden och förberett besöket som sker nästa vecka.
Engelska:
Under veckan har vi försökt starta lite med engelskan, vi har tränat på kommunikationsförmågan i övningar där elever fick gå runt i klassrummet och ställa frågor till sina kamrater. Årskurs 5-6 har även fått arbeta lite med några engelskalåtar.
Matematik:
Alla årskurser har fått börja med sina matematikböcker, där de första delen handlat om räknesätten och positionssystemet.

Vecka 35 i korthet:

Måndag: Vi följer schemat

Tisdag: Vi följer schemat

Onsdag: Vi följer schemat, lämna in matlåda om önskas

Torsdag: Medeltidsmuseet

Fredag: Vi följer schemat

Info om kommande vecka

Idag fick eleverna i årskurs 5-6 sina scheman till alla elever som börjar gälla ifrån måndag. Scheman gäller höstterminen ut, sedan kommer bl.a. bild att läggas till.

Nästa vecka drar vi även igång pulsen varje morgon mellan 8.00 – 8.10, det är Lini och Linda som ansvarar för detta och förhoppningsvis kommer så småningom även eleverna i årskurs 5-6 hjälpa till.

På torsdag kommer vi åka till Medeltidsmuseet, vi kommer att ta med oss matsäck. Har man ingen möjlighet att ta med egen matsäck ska matlåda lämnas in till Janne senast på onsdag morgon.

Mer info om dagen:
– Vi börjar skolan som vanligt klockan 8.00 på fotbollsplanen med puls, vi tar sedan bussen kl. 8.45.
– Från Västerhaninge tar vi sedan pendeltåget in till Stockholm Central, därifrån går vi.
– Vi kommer att få en guidad tur i ca. 45 minuter fram tills det är dags att äta lunch
– Efter lunchen kommer eleverna få tid att gå runt och titta själva.
– Vi är tillbaka på skolan 13.45 och avslutar då dagen. Vill man att ens barn ska åka direkt hem, skicka ett mail till oss.
– Vi som följer med till medeltidsmuseet är Lini och Hilda, har ni frågor kan ni kontakta någon av oss.

Övrigt
Denna vecka är det flera av eleverna i spår 3 som tagit med sig leksaker trots att vi sagt nej till detta. Det är viktigt att era barn inte tar med sig leksaker så som squeezy eller slime, då samma regler ska gälla alla på skolan. Vi lärare behöver stöd av er föräldrar med detta, så snälla se till att era barn inte tar med sig leksaker hemifrån. Om detta fortsätter att vara ett besvär för oss ser vi oss tyvärr tvungna att beslagta leksakerna.

Till er som inte hunnit få de nya mailadresserna:
Mona (arbetar: måndagar, tisdagar och onsdagar) – mona@ekoskolan.se
Hilda (arbetar: torsdagar och fredagar) – hilda@ekoskolan.se
Lini (arbetar: alla dagar) – lini@ekoskolan.se

Mvh
Lini, Hilda och Mona

Veckobrev v. 35

Hej alla glada föräldrar!

I veckan har eleverna arbetat mycket tillsammans med hela sitt spår. I tisdags hade vi en diskussion kring klassrumsregler, eleverna gav massa bra förslag på hur de tycker att vi alla ska bete oss i klassrummet för att det ska bli en bra klassrumsmiljö. Som ni vet så hade vi idrottsdag i onsdags, den blev väldigt uppskattad och vi hoppas och tror att vi kommer kunna åka dit och ha idrott flera gånger under läsåret. Under slutet av veckan har vi haft ett grupparbete kring riksdagsvalet som kommer att äga rum den 9/9 och alla elever gjorde ett fantastiskt imponerande arbete både med samarbete och planscher.


Vecka 36 i korthet:

Måndag: Vänskapsaktiviteter och lektionsstarter (tid: 8.00 – 13.45)

Tisdag: Vänskapsaktiviteter (tid: 8.00 – 13.45)

Onsdag: (tid: 8.00 – 13.45)

Torsdag: (tid: 8.00 – 13.45)

Fredag: (tid: 8.00 – 11.30) (Åk 6: 8.00 – 13.40)

Info om kommande vecka:

Årkurs 6: Årskurs 6 kommer på fredag börja med sina moderna språk, lektionstiden är 12.35 – 13.40. Eleverna kommer att ta bussen ifrån skolan klockan 12.03, och kommer sedan att möta Tungelstaskolans biträdande rektor vid expeditionen för att tillsammans gå till lektionen.

Under veckan kommer årskurs 5-6 ha alla sina utvecklingssamtal, glöm inte att kontakta mig om ni bytt tid eller inte kan komma på er utsatta tid. Diskutera gärna med era barn hemma, hur de trivs i skolan, vad de känner sig extra bra på och vad de känner att de vill utveckla och träna mer på under terminen.

Övrigt

Frukt som mellanmål.
Eleverna i spår 3 kommer under detta läsår inte ha mellanmål på sitt schema. De dagarna som lektionerna slutar efter klockan 13.45 kommer vi istället under eftermiddagen ta tid för en fruktstund, frukten får vi ifrån Janne i köket.

Eleverna som går på fritids kommer övriga dagar få äta mellanmål tillsammans med resten av fritids.

Leksakerna lämnas hemma
Eleverna får inte ta med sig leksaker till skolan, vi vill inte se slime eller något annat som kan distrahera eleverna i deras skolarbete. Vi kommer att ha speciella leksaksdagar då alla på skolan får ta med sig en leksak under dagen.


Veckobrev v. 34

Välkomna alla elever och vårdnadshavare i årskurs 4-6 till ett nytt spännande läsår här på Västra Ekoskolan.

Vi går mot nya höjder med en del nya lärare och en ny rektor för detta läsår. Vi som kommer jobba med klassen är:
Lini – Klasslärare för årskurs 5-6. Kommer att undervisa i ämnen matematik, engelsk och idrott för samtliga årskurs.

Monica (Mona) – Klasslärare för årskurs 4. Mona kommer arbeta 60%  måndag – onsdag
Hilda – Arbetar resterande 40% torsdag – fredag

Vecka 34 i korthet:

Måndag: Uppstartsdag, se info nedan

Tisdag: Skolan börjar 8.00 och avslutas vid 13.45

Onsdag: Idrottsdag i Ribbyskolans idrottshall. Skolan börjar som vanligt 8.00 och avslutar 13.45, matsäck medtas. (Se mer info i bifogad fil) idrottdag 180821

Torsdag: Skolan börjar 8.00 och avslutas vid 13.45

Fredag: Skolan börjar 8.00 och avslutas vid 11.30

Läxa: Ingen läxa denna vecka.

Info om kommande vecka
På måndag har vi uppstartsdag.
Uppstartsdagen börjar klockan 9.00, då samlas vi ute vid stora trappan där skolans nya rektor Per Junelind kommer att säga några ord. Sedan har alla eleverna upprop och lära känna tid med sina nya klasskamrater och lärare. Efter detta blir det ett traditionellt tårtkalas för elever och vårdnadshavare, tårtkalaset och skoldagen kommer att avslutas ca.10.30. De elever som har egen hemgång åker hem, övriga stannar kvar på fritids. Lunch serveras till de barn som är inskrivna på fritids kl 12.

Övrigt
Under vecka 34 och 35 kommer vi att ha vänskapsveckor, dessa veckor kommer vi lägga mycket fokus på att få en bra sammanhållning i klassen och på skolan. Vi kommer därför inte följa ordinarie schema under denna tid.

Om ditt barn är sjukt eller av någon anledning inte kan komma till skolan, glöm inte att meddela via mail (lini@ekoskolan.se) eller Västra Ekoskolans telefon 08 50037174 helst innan 7.45 samma dag.

Med vänliga hälsningar
Lini, Mona och Hilda