Veckobrev spår 2 (tvåor och treor)

Veckobrev spår 2
Här hittar du skolans tvåor och treor.

Klasslärare Emilia Rundblad

Veckobrev vecka 50 åk 2-3

Hej! Den här veckan inledde vi med att baka pepparkakor, lussekatter, binda kransar, göra fras samt julpyssla. Vi grillade hamburgare till lunch och avrundade dagen med att jobba med Grön Flagg. Den här veckan gick veckans Grön Flagg-arbete ut på att förbereda intervjufrågor i grupp till köket. Under onsdagen turades barnen sedan om att intervjua Janne. Vi hade en mejerigrupp, en mellisgrupp, en frukt & grönt-grupp samt en lunchgrupp.

Tisdagen hade vi ett tappert Luciatåg som sjöng så vackert för oss trots att vädret inte var helt på vår sida.

Under onsdagen såg vi en julfilm tillsammans med spår 3 och åt julgröt och mjukt bröd med pålägg till lunch, mysigt! Barnen fick också avsluta bildprojektet i Nordisk mytologi. Nedan på bild kan ni se Asgård, Midgård, Utgård, Bifrost, gudarna, Ask &
Embla, djuren och Yggdrasil.
e50
e502e50lusseb

Vi avrundade veckan med att i grupper presentera vårt arbete i klimat under de senaste fem veckorna för de andra klasserna. Spår 2 gjorde mycket bra ifrån sig!

Hoppas på fler friska barn under nästa vecka och skickar därför ett krya på till alla sjuklingar!

Läxa: På lösblad.

Nästa vecka: måndag 18/12: Skola och fritidshem stänger kl. 16.

Tisdag 19/12: Jullunch.

Torsdag 21/12: Julavslutning.

Trevlig helg önskar Emilia.
________________________________________
Veckobrev vecka 49 åk 2-3

Hej! Den här veckan var skola och fritidshem stängt under måndagen då skolans personal hade studiedag. Tisdagen var barnen iväg och åkte skridskor! Under tis-tors var jag sjuk och Linda och Linus har varit med barnen. Spår 2 hade äran att få göra pepparkaksdeg till hela skolan inför måndagens bak. I övrigt så har det varit lektioner som vanligt, ett besök in till spår 3 för att se på lilla aktuellt och även lite matematikspel. Barnen har även fortsatt bildprojektet i nordisk mytologi.

Under fredagen var jag tillbaka och vi inledde morgonen med genrep inför Lucia. Efter vår rast, frukt och lässtund tittade vi på två avsnitt av vår serie Odens rike.

Läxa: Högläsning för vuxen.

epkak
Pepparkaksdeg gjord av spår 2.

Obs:

Vi vill påminna om att de barn som åker buss till och från skolan måste ha reflex på sig så att de syns i mörkret.

På måndag förbereder vi inför lucia, de som ska vara stjärngossar måste ha med sig strut till skolan. Lingonriset till tärnkransarna skulle lämnas in idag, de som vill vara tärnor måste därför ha med sig detta absolut senast på måndag. Barnen får ha med sig egna kavlar, förkläden och pepparkaksformar.

På tisdag startar luciafirandet kl. 8.00, barnen lämnas på skolan färdigklädda senast kl. 7.45.

Sista skoldagen för terminen är torsdagen den 21/12, den dagen slutar alla kl. 9.45 och därefter är det fritids för de som har anmält det, resten åker hem. Skolan börjar igen på tisdagen den 9/1 eftersom det är studiedag på måndagen den 8/1, vilket innebär att skolan är stängd.

Trevlig helg önskar Emilia.
____________________
Veckobrev vecka 48 åk 2-3

Hej på er! Den här veckan har vi startat upp ett arbete i Nordisk mytologi. Vi har tittat på en serie som heter Odens rike och diskuterat i helklass, men även vävt ihop arbetet och arbetat ämnesövergripande med Lycille på hennes bildtimme. På bilden skapar vi nu världsträdet, Asgård, Midgård och Utgård samt alla gudar, djur, jättar och de första människorna. Vi arbetar med hönsnät och gips, med lera, tyger, med naturmaterial och med färg och kommer att jobba vidare nästa vecka.

Veckans Grön Flagg-arbete gick ut på att barnen i grupp fick använda sig av en Co2-kalkylator online. De kunde då dra olika livsmedel till en tallrik och se hur stor klimatpåverkan de har och jämföra med andra livsmedel. Hemsidan jämför utsläppen med hur många km man kan köra med en bil. Grupperna fick i uppdrag att skapa en måltid enligt tallriksmodellen och fick sedan redovisa i helklass för varandra.

Under onsdagen var åk 2 kvar på skolan tillsammans med Linda och tillverkade luftballonger och spelade naturbingo och åk 3 åkte med mig till Västerhaninge och tog en promenad bort till Jordbro. Vi kikade lite på galgstenen som finns där och pratade lite om hur den mänskliga utvecklingen hela tiden går framåt och att vi numera hanterar brott på andra sätt i många delar av världen. Vi tog bussen tillbaka till Åbyplan och passade på att äta kaka och leka i Åbyparken en stund innan vi for tillbaka till skolan.

Under torsdagen var jag borta och då var Linda med barnen, de körde ritlek och läsförståelse och hade en mysig dag tillsammans.

Obs: Nu på måndag 4/12 så är skola och fritidshem stängt!

Tisdag 5/12 har vi skridskodag (se information som jag mailade ut i tisdags).

e48e481
Yggdrasil och berg in the making.

Trevlig helg önskar Emilia.
____________________________________________

Veckobrev vecka 47 åk 2-3

Hej! Den här veckan har vi pratat om en författare som hette Ivar Lo Johansson och som faktiskt har gått i den skolbyggnad som idag är Västra Ekoskolan. Hans staty finns i Tungelsta så under onsdagen åkte vi och kikade på den och avslutade med att leka i Tungelstaparken.

Årskurs 2 har den här veckan haft genomgång i och arbetat med motsatsord.

Skolsköterskan Jenny kom in till oss i veckan och informerade inför sprutan som eleverna i åk 2 snart kommer att ta.

Fredagen avrundade vi med att ha gemensam städdag på skolan. Spår 2 fick i uppgift att tömma en kompost som var klar (d.v.s. att den var fylld av fin jord). Kul att köra med skottkärra tyckte många. Jag blev dessutom extremt glad när eleverna själva gick in och tvättade händerna, hämtade dukvagnen hos Janne, dukade och satte igång att äta då jag behövde fixa klart det sista i komposten. Fick en tår i ögat när jag kom in och såg att de så fint satt och åt allesammans och att ljudnivån var okej. Märks att de börjar bli stora nu!

Tack till de föräldrar som ställde upp och körde barnen till Lidahallen, vi är väldigt tacksamma för det! Nästa vecka återgår det till att vara vanliga idrottslektioner på skolan igen.

Läxa: Lösblad, läsförståelse eller läsförståelse kombinerat med ma. Önskas åter på tors 30/11.

Obs, Tidig information:

4/12 är det studiedag på skolan. Både skola och fritids är stängt.

5/12 är det skridskodag. Matsäck med. Mer information går ut nästa vecka. Men kika gärna redan nu att skridskor finns och att de fortfarande passar.
e48ivare481e482e483

Önskar er en trevlig helg/ Emilia.

Veckobrev vecka 46 årskurs 2-3

Hej! Vi startade upp den här veckan med att fortsätta vårt Grön Flagg-arbete med att arbeta i grupp och skriva och måla saker som barnen själva kan göra för att minska klimatpåverkan, barnen kom med många kloka idéer och tankar! Den här veckan for vi iväg till biblioteket och lånade böcker under vår utedag. Passande eftersom det var nationella läsdagen dagen därpå. När vi satt på bussen mot biblioteket hittade barnen gosedjuret Tod på bussen som en åk 2 i Tyresö skickat ut på äventyr. Gosedjuret hade en lapp kring benet med adress till deras skola och med en önskan om att få ett brev från de som hittade Tod som talade om vilket äventyr Tod hamnat på och med en önskan om att sedan lämna honom vidare. Vi tog med honom till oss och skrev sedan tillsammans i klassen ett brev och önskade oss då också ett brev tillbaka, spännande! Vi lämnade sedan av Tod i Lida idrottshall och har önskat honom en fortsatt trevlig resa J!

Den här veckan var det dags för årskurs 2 att få testa bingel, väldigt glada ungar! Årskurs 3 har fått börja öva matematik inför nationella proven på Bingel, toppen! Årskurs 3 har också haft ett läsförståelsetest i engelska (bedömningsportalens test, skolverket).

Den här veckan har det varit idrott i Lidahallen, klassråd samt skolråd. Nästa vecka är sista veckan som vi åker till Lida för idrott. Är det någon som skulle kunna ställa upp och köra barnen så vore det toppen, maila mig i så fall (11:15 från skolan och ca 13:30 från Lida).

En mysig sak som hände den här veckan var att jag överraskade eleverna med att möblera om klassrummet till fyra-bord och plockade upp bordsdukar, mysbelysning och kuddar. Så nu är det tänkt att vi ska mysa in vintern och så småningom även julen.

Fredagen avrundade vi med engelska, vi såg två avsnitt av ”pick a colour” och arbetade i våra arbetsböcker.

Under ons-fred denna vecka har vi haft Lucas med i vår klass (prao-elev i åk 8). Det har fungerat toppen. Han har hjälpt till i klassen samt lekt tillsammans med barnen under raster och på fritids.
e47e471

Tod.

Läxa: Läsförståelse eller matematik.

Obs: Nästa måndag är det 16-dag!

 

Trevlig helg önskar Emilia.
_____________________
Veckobrev vecka 45 åk 2-3

Hej! Den här veckan har vi gått över till delområde två i vårt Grön Flagg-arbete om djur och natur. Vi är nu klara med friluftsliv och går in på klimat. Eleverna har fått vara med och tittat på planeringen och de mål vi strävar mot. Vi startade upp med en Powerpoint om klimat och klimatsmart mat, diskuterade tillsammans och avslutade med att se en film.

Den här veckan har vi kört problemlösning tillsammans i klassen under en av våra matematiktimmar. Vi har övat på att anteckna information och måla upp lösningsförslag på elevernas egna whiteboardtavlor. Under onsdagen åkte vi hem till Linda! En helt fantastisk dag med korvgrill, utelek och fika framför vedkaminen.

Samtliga elever i årskurs 3 har nu fått börja arbeta med Bingel! Engagerade elever och en väldigt mysig engelsktimma hade vi.

Under torsdagen for eleverna iväg på redskapsgymnastik i Lidahallen.

Vi avrundade veckan med att tillsammans hela skolan hissa vår nya Grön Flagg-flagga och lyssna på Grön Flagg-sången.

Läxa: Matematikläxa (redan till på måndag), problemlösning, visa hur du tänker!

Obs: Nästa vecka kommer vi att få en prao-elev till oss på skolan. Han heter Lucas och går i 8:e klass. Han kommer att vara hos oss under två veckor. Ons-fred nästa vecka kommer han att vara inne hos oss i spår 2.
e451e45e46e46 1e462

e463

Trevlig helg önskar Emilia.