Veckobrev Förskoleklass

Här hittar vi skolans yngsta elever, förskoleklassen.
Ansvarig lärare Emilia Rundblad och förskolelärare, Lisa Andersson
u23

Veckobrev vecka 23 Förskoleklass

Hej! Ännu en kort-vecka och det här blir det sista veckobrevet för terminen. Den här veckans utflykt bar av till Eskilsparken. Vi hade en kul dag med mycket klättra, gunga och snurra. Vi klarade oss till och med utan regn. Fredagen bjöd på popcorn och film. Nästa vecka blir sista skolveckan då vi avslutar det sista och tar hem det som ska hem. På onsdag förmiddag är vi inbjudna till spår 1 på glass och mys. Skoldagen slutar efter lunch och skolavslutningen startar vid 16:00. De barn som inte har fritids åker alltså hem i mellan. Under skolavslutningen så sjunger barnen in sommaren och sedan träffas barnen och Lisa i sitt klassrum för att önska varandra en skön sommar. Vi hoppas på att kunna fika utomhus med medhavda picknickkorgar där efter.

Obs: Var snälla och töm korgar och krokar när ni tar sommarlov då det troligtvis blir nya platser till hösten samt att hyllor och korgar ska rengöras.

f hjärta23

Tack för det här läsåret tillsammans med era fantastiska barn. Vi har haft så roligt tillsammans, riktiga guldklimpar hela högen.
f23ettf23tvaf23tref23fyraf23sex

En skön sommar önskar Lisa och Emilia.
u22

Veckobrev vecka 22 Förskoleklass

Hej! Äntligen är sommaren på väg och vi har snart fixat allt som ska vara klart inför sommarlovet.

Igår var sista gången som vi gick till skojskogen innan sommaren.

Nästa vecka blir återigen en kort skolvecka, enbart ons-fred. På torsdagen åker vi till Eskilsparken i Handen för att leka, umgås och ha skoj. Matsäck med eller tom matlåda till Janne senast onsdagen. Vi är tillbaka på skolan med 14-bussen.
fv22f22träd
f22pingisf22pense

 

 

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

u21

Veckobrev vecka 21 Förskoleklass

Nu återstår inte många skoldagar och vi arbetar för att bli färdiga i våra arbetsböcker. I tisdags tog vi ett litet avbrott från skolbänken och åkte hem till Linda där vi grillade korv, åt glass, hoppade studsmatta, klättrade i trädkoja och njöt av solen. Skolveckan blev bara 3 dagar lång och vi avslutade med en härlig friluftsdag på Rudan.
f21f21nt1
fkl21

Då inga barn är anmälda inför klämdagen på fredag så håller fritids stängt denna dag.

Hoppas att ni alla får en mysig långhelg!
solliten

Obs, lite info i förväg: 14 juni åker alla barn som inte har fritids hem efter lunch och återkommer till skolavslutningen som börjar klockan 16.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

u20

Veckobrev vecka 20

Hej! Denna vecka har vi haft hälsovecka då vi rört på oss lite extra och pratat om vad kroppen behöver för att må bra, både gällande kroppen och knoppen. Torsdagen gick vi till skogs och passade på att arbeta lite med längd. Veckan avslutades sedan med en härlig gemensam hälsofrukost.

På fritids denna vecka så har vi haft tema konstnär/familj, vi har målat om bollplanket på fotbollsplanen samt har målat utomhus på staffli. Med Annika målade barnen med sockerlag och det blev som vackra fotografier från rymden, så fina. Vi har också målat ”min familj” med akvarell.

Tack till er föräldrar som var med på aktivitetskvällen i måndags!

Nu börjar terminen närma sig sitt slut och vi jobbar med lite av varje för att bli klara inför avslutningen! Vi har även möblerat om vårt klassrum för att få plats med alla nya kompisar till hösten. Fint blir det!

Nästa vecka: måndag – 16-dag.
Tisdag – då åker vi med bussen hem till Linda för lek, mys och korvgrillning. Vi väntas åter på skolan klockan 14.
Onsdag – då åker hela skolan till Rudan. Matsäck med eller matlåda till köket senast tisdag för att få mat från köket.

Sedan är skolveckan slut då det är röd dag på torsdag.

 

Obs: Nu hoppas vi att värmen har kommit för att stanna! Kolla gärna igenom ditt barns korg så att det finns kläder efter väder. Bra är också att ta med en vattenflaska att ha kvar på skolan eftersom det blir så otroligt mycket disk för köket under soliga dagar.
u1u2u3u4
u6u7

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

Veckobrev vecka 19 Förskoleklass

Hej! Nu kommer det skönsång från musiken då barnen börjat att öva på sina sommarsånger. Vi har börjat att plocka ner allting som vi har tillverkat under året ifrån väggarna då veckorna går i rasande fart!

I torsdags var äntligen de nya barnen på besök, kul och spännande. Barnen har fått fadderbarn som de visat runt på gården med stort ansvar. Vi planterade sedan paprika tillsammans som barnen fick med sig hem som sommaruppgift.

Under torsdagen besökte vi årskurs 1-2 för att kika på deras utställning om kroppen.
fkrbarnmat

Obs! Nästa vecka har vi hälsovecka med extra rörelse med mera. På fredagen kommer vi att avsluta veckan med hälsofrukost, alla barn tar då med något som vi ställer fram på det härliga långbordet. Viktigt att inga nötter slinker med! Viktigt också att tänka på att skicka med något som inte innehåller så mycket socker.

Nästa vecka den 15/5 (månd) så är det vår trevliga aktivitetskväll. Vi hoppas att så många föräldrar som möjligt kan dyka upp eftersom det fina resultatet är för barnens trevnad på skolan och skolgården. Start 16:30.

Fredag (19/5) är sista dagen att lämna in semesterlappar och klämdagslappar!

Gå gärna in och läs rektorsbrevet på Ekoskolans hemsida: http://ekoskolan.se/rektorsbrev

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

 

u18

Veckobrev vecka 18 Förskoleklass

Hej där hemma! Åter igen en 4-dagars vecka! Den här veckan har vi fortsatt att prata fåglar och då Lisa inledde med ”snorkråkan” så ropade barnen att ”nej Lisa, den finns inte”! Barnen har fått måla fantasifåglar och namngett dessa. Fantasifåglarna har flyttat in i hallen om det är någon som vill kika lite närmre på dem.

Gudrun hälsade på oss i onsdags och hade med sig ett ägg som hon hittat i Spanien, detta ligger nu i vatten, och vi väntar spänt på att det ska kläckas för att se vad som finns där i.

Torsdagen spenderade vi utomhus. Först var vi i skogen där vi träffade Trulle (vårt skogstroll), sedan önskade barnen att äta utomhus och också mellis blev utomhus. Så vackert väder, och förhoppningsvis så blev det en riktig god natts sömn mellan torsdag och fredag efter all frisk luft.

Den här veckan har fritids haft planteringstema. Barnen har fått måla fina krukor som vi sedan har planterat i.

Nästa vecka kommer de blivande förskoleklassbarnen och hälsar på oss igen. Denna gång för att träffa oss allihop, spännande!

plantplant1
plant2åtute
äggnalle

 

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

Veckobrev vecka 17 Förskoleklass

Hej! I måndags bjöd barnen på en fantastiskt fin konsert, där pengarna gått till Rädda Barnen. Det blev drygt 4000 kronor. Tack till alla som kom och lyssnade och gav en gåva.

I onsdags var vi i Ösmo, på naturskolan, där vi i förskoleklass fick lära oss främst om skatan men också om andra fåglar. Denna dag bjöd på både naturkunskap och matematik. En riktigt mysig dag.

Torsdagen besökte vi skojskogen och hade ett matematikuppdrag om symmetri. Då vi arbetat med symmetri tidigare i veckan så fixade barnen uppdraget galant! Vi följde också upp lite om skatan. Kika in i vår hall så får ni dessutom se att det sitter fina skator i hallen som barnen målat. Under veckan har vi även gjort tjusiga hattar till fredagens hattparad.

Toppen om barnen har stövlar på skolan då det är blött och lerigt i skogen och vi har planerat att gå dit vid fler tillfällen.
fjärilmmnaturskolan
naturskolan1naturskolan9naturskolanhusnaturskolanäggnaturskolskatornaturskolstecknnatuur

 

Trevlig Valborg!

/ Lisa och Emilia.

uv17vt17Veckobrev vecka 16 Förskoleklass

Hej på er! Den här veckan blev det kort vecka då måndagen uteblev på grund av röd dag. Veckan har ägnats åt att skapa i skräp samt att förbereda inför kommande måndags vårfest (se medföljande informationsbrev). Årsmöte direkt efter vårfesten (18:00).

Under torsdagen kom de nya förskoleklassbarnen och hälsade på oss. Spännande!

Nästa onsdag (26/4) åker vi till naturskolan i Ösmo, matsäck med eller matlåda till köket för att få mat från skolan senast dagen innan. Vi åker från skolan 7:45 och väntas åter klockan 15:00. Mer information går ut på måndag.
v17 utebilar 17v17 hinks 17

Det saknas fortfarande en del extrakläder i barnens korgar så vi ber er att kika efter vad som finns i ditt barns korg!

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

uggelskola

Veckobrev vecka 14, förskoleklass
Hej! Ett stort tack för alla trevliga samtal här veckan!
I måndags så hade vi klurig idrott, det blev ”gör si, gör så” samt ”123 frys”. I onsdags så kom SRV och hälsade på och pratade om återvinning och under torsdagen var vi och besökte dem. Efter lunch på torsdagen åkte vi till Tungelsta kyrka för påskvandring, mycket mysigt! Vi blev bjudna på lite påskgodis som avslutning och passade också på att leka i lekparken utanför. Fritidstemat den här veckan har varit påskpyssel. Vi har gjort ett fint påskkort med ris, ägg och vimsiga höns på vår dörr i hallen. Det har även blivit påskris med fjädrar av silkespapper och påskliljor.
Veckan avslutades med gosedjursfest, lite vårstädning, invigning av ”lekstugan” samt tacobuffé.

Information från musiklärare Kirsten: Vi jobbar extremt hårt på musiklektionerna med förberedelse av sångerna som handlar om fred, vänskap och kärlek. Konserten är måndag 24.e april kl.17. Eftersom vi ska samla pengar till flyktingbarn, (genom Rädda Barnen) vill vi ha en stor publik, så snälla, berätta för familj och vänner hur fantastiska och duktiga era barn är och i vilket värdigt syfte de sjunger.
Klicka här för fina bilder

Vill påminna om att vi stänger 16.00 på tisdagen den 18/4 (direkt efter lovet)
Glad påsk på er!
Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.
v14uVeckobrev vecka 13, förskoleklass

Hej! I måndags körde vi olika kull-lekar på idrotten efter barnens önskemål. Denna vecka har vi haft barnbokstema på fritids, så i tisdags fick barnen skriva och illustrera egna böcker som ni är välkomna in att läsa.

Nu har vi arbetat igenom hela alfabetet och avslutade med bokstaven Öö och tillverkade tjusiga ösregn på veckans hemliga uppdrag.
v14öv14h

Nästa vecka:

Utvecklingssamtalen drar igång och eftersom det är många samtal inplanerade så är det viktigt att vi försöker att hålla tiderna.

På onsdag kommer SRV till skolan och informerar om återvinning och på torsdag morgon åker vi till Gladö kvarns återvinningsstation. Vi blir hämtade med buss och det är viktigt att barnen är på skolan senast 08:00 eftersom bussen inte kommer att vänta. Senare på torsdag eftermiddag så åker vi till Tungelsta kyrka för att gå på påskvandring, vi är åter på skolan klockan 14:00.

Nästa fredag bjuder Charlie in till gosedjursparty och barnen får ta med varsitt gosedjur.

Till alla som tar påsklov så önskas en glad påsk och så ses vi kanske på Blåkulla!v14s

Vill också påminna om att vi stänger klockan 16:00 på tisdag den 18/4 efter påsklovet. Vill också be er att titta i barnens korgar så att det finns extrakläder efter väder nu när det är lerigt på gården.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

v13gglaVeckobrev vecka 12, förskoleklass

Hej! I måndags hade vi ”hjärn-gympa” där vi körde handramsor och kims lek. Under tisdagen och onsdagen hade vi veckans bokstav samt veckans hemliga uppdrag. Dd som i drake. Torsdagsutflykten blev till kungliga myntkabinettet. Kul att spana in alla gamla mynt och även sedlar. Vi kunde testa att lyfta en kopia av världens tyngsta mynt (plåtmynt från 1644). Härligt utflyktsväder fick vi också.
v13myntc1v13myntc2

v13myntc3v13myntc4

v13myntc5v13myntc6

Idag skickas tider för utvecklingssamtal hem. Tiderna kommer att sättas upp i hallen.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

v12u

Veckobrev vecka 11, förskoleklass

Hej på er! I måndags körde vi balansövningar på balansplatta under idrotten. v12balansBarnen har fått kika lite på teckenspråk denna vecka och överraskade Kirsten med att sjunga lilla snigel på teckenspråk. Barnen tyckte att det var både intressant och roligt att få teckna sina namn, vi har också lärt oss ett par ord. Under onsdagen fick Lisa hastigt åka ifrån skolan för att hämta upp sin son som skadat sig och istället så fick Linda och Lycille kliva in i barngruppen. Under torsdagen var Lisa tillbaka och vi hade en härlig dag ute i vårvädret. Efter lunch körde vi vårat hemliga uppdrag, Jj som i jordglober. Diskussionen om avståndet mellan olika länder dök upp samt storleken på alla länder. Intressant var också vad som finns inuti jorden och det resulterade i en kort film om vulkaner. Spännande med lava och askmoln. Vi lyckades också tillverka snygga vårkvistar och vårblommor innan veckan var slut.
v12 1v12 2v12 3v12 4
Obs: Nu på måndag (20/3) så stänger fritids klockan 16!

På torsdag nästa vecka (23/3) åker vi tillsammans med spår 1 till Myntmuséet och då behövs matsäck alternativt lämna tom matlåda till Janne senast tis. Vi är åter på skolan klockan 14.00.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

u10

u10Veckobrev vecka 10, förskoleklass

Hej! Den här veckan har barnen övat extra mycket sång på musiken. I onsdags så tjuvstartade vi på veckans hemliga uppdrag. Zz som i Zoo

och här får ni Zen titt på alla härliga djur

 

 

Vi har också pratat om blindskrift, och hur man läser om man är blind. Barnen fick skriva sina egna namn med blindskrift.blindskrift

 

Torsdagen bjöd på snölek på skolgården. Vi påminner om att ta hem och torka kläder och skor då våra torkskåp inte räcker till samt se till att det finns extrakläder i barnens korgar. Toppen också om alla barn har inneskor då det blir väldigt blött på hallgolven.

 

 

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.
v8

Veckobrev vecka 10, förskoleklass

Hej! Den här veckan har barnen övat extra mycket sång på musiken. I onsdags så tjuvstartade vi på veckans hemliga uppdrag. Zz som i Zoo och här får ni en titt på alla härliga djur.

 

 

Vi har också pratat om blindskrift, och hur man läser om man är blind. Barnen fick skriva sina egna namn med blindskrift.

 

Torsdagen bjöd på snölek på skolgården. Vi påminner om att ta hem och torka kläder och skor då våra torkskåp inte räcker till samt se till att det finns extrakläder i barnens korgar. Toppen också om alla barn har inneskor då det blir väldigt blött på hallgolven.

 

 

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

Veckobrev vecka 8, förskoleklass

Hej! I måndags på idrotten körde vi lite gott och blandat. Det blev under hökens vida vingar, brandbilskull och katt och råtta. Vi har kämpat på med både matematik och svenska. Fråga gärna barnen om vad en 10-kompis är.

Veckans bokstav Cc var en klurig bokstav tyckte vi. Det blev tjusiga clowner på veckans hemliga uppdrag.
Cc
Veckans utedag blev på skolan. Vi gjorde en samarbetes- och instruktions-övning tillsammans med spår 1, åt vår frukt och lyssnade på bok i oasen och tände brasa och gräddade bröd som vi bakat själva. Vi avslutade med soppa och baguetter ute i solen.
pinnbrv8oasen v8
Fredagen avrundades med ”bio”, flera avsnitt av livet i bokstavslandet.

 

 

Nu ser vi fram emot ett härligt sportlov och vill påminna om att skola och fritids är stängt på måndag 6/3 då det är studiedag för all skolans personal (måndagen efter sportlovet).

 

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

u8Veckobrev vecka 7

Hej därhemma! I måndags körde vi massage-sagor och barnen fick själva hitta på egna sagor att testa på varandra. Den här veckan testade vi att sitta i en ring under massagen, kul och mysigt.

På tisdagsmusiken hade barnen uppvisning för Lisa. Till vacker musik dansade de i takt med fina sjalar i olika färger som de kastade och svepte med. Så fint, och de var så stolta när de fick ta emot applåder och beröm.

Veckans bokstav Pp blev fina pingviner under veckans hemliga uppdrag.
pingviner
Veckans utflykt blev till Tungelstaparken. Fredagen avslutades i skridskohallen med en härlig kämparanda hos alla barn.

Obs: Nu på måndag (20/2) stänger skolan klockan 16!

Vi önskar er en skön helg! / Lisa och Emilia.

Veckobrev vecka 6, förskoleklass

Hej! Den här veckan var det halv barngrupp då många var sjuka! I måndags under idrotten var vi inomhus och körde lite massage-saga på varandra, mycket mysigt tyckte barnen. Vi avslutade med avslappning till musik.
mass1mass2mass3
Under tisdagens svensklektion spelade vi ett kortspel med bokstäver. Barnen var duktiga på att känna igen bokstäverna! Veckans bokstav Gg blev ”galna grodor” under veckans hemliga uppdrag.

groda
Under torsdagen drog vi iväg till Åbyparken för lek.

På fritids denna vecka har det varit tema tankar och barnen har gjort fina tankemoln som vi också vill visa er.
tankemoln

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

v5 u
Veckobrev vecka 5, Förskoleklass

Hej! Den här veckan var Lisa borta i början av veckan och Linus, Annika och Lycille har varit med barnen under de dagarna. Klassen har arbetat med SO (historia (stenåldern)) och läst Barnen Hedenhös, tittat på en stenåldersfilm om Goliat samt målat stenåldersbilder.
stenaldern v5 v5film

Den här veckan har vi också gjort trolldegsfigurer samt varit på utflykt till biblioteket där barnen fick låna varsin bok att ha i skolan. Det blev två styckens veckans bokstav den här veckan, Qq och Zz, men inga hemliga uppdrag.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

u5Veckobrev vecka 4, förskoleklass

Hej på er! Den här veckan har vi jobbat hårt med 10-kompisarna i matematiken. Vi var inbjudna på teater i spår 1 under onsdagen, som handlade om stenåldern, bronsåldern samt järnåldern, superspännande! Vi har också varit iväg till Lillgårdens lekpark för första gången, kul att spana in något nytt tyckte vi.

Veckans bokstav Kk blev fina klockor.
kk

Den här veckan har vi haft experiment-tema på fritids, vi tillverkade mugg-telefoner och gjorde vulkanexperiment. I klassen tillverkade vi dessutom ispuckar med glitter och pärlor som hänger utomhus för att inte smälta.ispuck1ispuck2

Veckan avslutades med grillat till lunch samt lattjo lajban på fritid under eftermiddagen.

Under torsdagen var våra femmor iväg till radiohuset för kvartsfinal i ”vi i femman”. Eleverna kämpade tappert och var väldigt duktiga. Segern gick dock till motståndarna. Vi är väldigt stolta över våra femmor som blev uttagna som en av 8 klasser i Stockholmsregionen av nästan 500 tävlande klasser!

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia
v3

Veckobrev vecka 3 Förskoleklass

Hej!

Den här veckan körde vi ”puls-höjning” och balansövningar på idrotten! Veckans bokstav Hh blev fina hönor av handavtryck.
hand
Torsdagsutflykten blev till Hammarängens lekpark.

Vi önskar att ni tittar igenom barnens kläder nu när det är blött ute och skolan inte har plats för att torka alla kläder!

Den här veckans har förstisarna gjort fina vimplar till barnen i årskurs 5 som nästa vecka åker in till radiohuset för att tävla i vi i femman (då vi är en av 8 skolor i Stockholm som gått vidare till kvartsfinal i vi i femman).
vi i femman
Obs: På måndag 23/1 så är det 16-dag.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

UGGLA V 2

Veckobrev vecka 2 Förskoleklass

Hej därhemma! God fortsättning, hoppas att ni haft fina lediga dagar under jul och nyår, nu ser vi fram emot en bra vårtermin! Vi vill också tacka för de fina julklappar som vi fick.

Vi började veckan med storsamling och har gått igenom viktig information tillsammans. Vi firade också att vi ska få fiber-internet på vår skola under terminens gång. Vi har jobbat med tema vänskap och bland annat gjort fina vänskapsblommor där barnen fått skriva vad som är vänskap för dem.
f vänskapsblommor
Veckans bokstav Tt blev fina träd som står i fönstret.
f träd
Torsdagsutflykten blev till Tungelstaparken för lek.

Obs: måndag den 23/1 är det 16-dag! (Det är också öppet hus då för nya föräldrar med start klockan 18).

 

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.
uggla50

Veckobrev vecka 50 F-klass

Hej på er! I måndags så spred sig en ljuvlig doft av pepparkakor och lussekatter, då alla barnen var delaktiga i det årliga julbaket. På eftermiddagen förbereddes det inför Lucia och vilken Lucia det blev! Levande eldar, glögg, kaffe, barnens bakverk samt ett stillsamt Luciatåg som smög sig runt husknuten.

I onsdags hade vi fullt upp med hemligt uppdrag gånger två. Vv som i vante och Ää som i ängel.
vvanteaanglar

Under torsdagen var vi ute och lekte och gick sedan in och pysslade jultomtar innan lunch.
tomtar

Vi saknar en del lappar gällande fritidstider på avslutningsdagen och önskar att få in dessa.

Obs: På måndag (19/12) så stänger skolan klockan 16!

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.
uggla49

Veckobrev vecka 49 F-klass

Hej därhemma! Jullovet närmar sig och vi har tillverkat julklappar och haft paketinslagning den här veckan.

Veckans bokstav var Vv och det hemliga uppdraget blir av nästa vecka.

Under torsdagen var vi iväg till Hanveden och åkte skridskor och hade med oss matsäck. Barnen var så duktiga på att åka!

Fredagen avslutade vi med att förbereda kransar och annat inför Lucia. Till Lunch dukade vi extra fint vid borden och hade egen Nobel-lunch där diplom delades ut till barnen, eftersom att det är Nobel-dagen lördag 10 dec.
julpyssel49
Julpyssel som barnen har gjort.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

ugVeckobrev vecka 48 F-klass

Hej! Den här veckan har barnen jobbat med bokstaven Yy och tillverkat tjusiga yxor.ugyxa

 

Under torsdagen var vi iväg till Tungelsta kyrka på julvandring, det var supermysigt och vi avslutade med pepparkakor. Barnen ville så gärna visa vilka julsånger de lärt sig på musiken och det lät så fint när de sjöng i kyrkan.

Vi har gjort en fin paketkalender utav händer som blev en fin julgran. I granen hänger nu paket och vi lottar turordningen för barnen att få ta ett paket. Det ingår också en pepparkaka till det barn som lottas fram.
uggran

Påminnelse om att skola och fritids är stängt nu på måndag den 5/12.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

uv4716Veckobrev vecka 47 F-klass

Veckobrev vecka 48 F-klass

Hej! Den här veckan har barnen jobbat med bokstaven Yy och tillverkat tjusiga yxor.

 

Under torsdagen var vi iväg till Tungelsta kyrka på julvandring, det var supermysigt och vi avslutade med pepparkakor. Barnen ville så gärna visa vilka julsånger de lärt sig på musiken och det lät så fint när de sjöng i kyrkan.

Vi har gjort en fin paketkalender utav händer som blev en fin julgran. I granen hänger nu paket och vi lottar turordningen för barnen att få ta ett paket. Det ingår också en pepparkaka till det barn som lottas fram.

 

 

Påminnelse om att skola och fritids är stängt nu på måndag den 5/12.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

Hej! Den här veckan har f-klass experimenterat. En silversked rengjordes med hjälp av salt, folie och vatten
f47silver

Veckans bokstav var Rr och blev till fina rymdraketer under veckans hemliga uppdrag.
f47rymdraketer

Under torsdagen blev vi kvar på skolan och lekte och vi avslutade veckan med fest som Charlie bjöd in till. Vi myste och åt popcorn.

Obs: Tidig information gällande månd 5/12 då skolan och fritids är stängt!

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

 

aauVeckobrev vecka 46 f-klass

Hej! Den här veckan har vi haft utomhusmatematik där vi pratat om liten, större och störst som begrepp, och byggt snögubbar av olika storlekar på snöbollarna.   aasnoaasnogaasnokul

I musiken fortsätter barnen att öva jullåtar.

Veckans bokstav var den här veckan Ii och det resulterade i smaskiga isglassar.aaii

Under torsdagen åkte vi iväg på utflykt till Åbyparken där vi körde karusell, gungade, klättrade i klätterställningar och åkte linbana. Men äventyret var inte slut där, på vägen tillbaka fick bussen punktering, spänningen var stor men vi lyckades komma tillbaka till skolan lagom till lunchtid.

Då Charlie snart har varit hemma hos alla barn så har vi pratat om att ha en fest som Charlie bjuder in till. Då får barnen ta med ett gosedjur så att vi kan ha en mysdag. Separat inbjudan kommer under nästa vecka.

Obs! Nu på måndag 21/11 så stänger skolan kl. 16!

Vi vill också påminna om att jullovslappen ska vara tillbaka på skolan senast 25/11.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

46u
Veckobrev vecka 45

Hej därhemma! Då var skolan igång igen efter en veckas höstlov, snön är ordentligt på plats och vi ställde in vår torsdagsutflykt av just den anledningen. Istället blev vi kvar på skolan och byggde snögubbar och åkte stjärtlapp, mycket mysigt. Alla barn måste ha hjälm när de åker och då vi inte har hjälmar så att det räcker till alla barn på skolan så får en märkt hjälm gärna tas med hemifrån. Dock så får inga pulkor eller stjärtlappar tas med hemifrån utan vi använder de som skolan har.

Vi har den här veckan skrivit varsin text om en valfri känsla och beskrivit hur den känslan känns för var och en, samt målat en bild till. Det är ett pågående arbete som kommer att upprepas en gång per årskurs och följa med barnen härifrån när de slutar på Västra Ekoskolan.

I måndags körde vi katt och råtta på idrotten efter barnens önskemål och på musiken har barnen börjat öva julsånger. Veckans bokstav var Ff och barnen har gjort fina fiskar.
46f
Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

43u16

Veckobrev vecka 43 F-klass

Hej! Den här veckan har vi varit på Rudan på idrottsdag. Vi hade olika stationer där barnen kunde spela fotboll, leka lekar, spela boule med mera. Vi grillade hamburgare och åkte tillbaka till skolan efter lunch. Onsdagen gick åt för att göra klart lite arbeten samt sätta in i pärmarna och torsdagen firade vi Halloween. Flera av barnen var utklädda, vi målade ansiktsmålningar med vattenfärg på de barn som önskade, läste lite tokroliga spökhistorier, gjorde äppeltryck (som blev tjusiga pumpor enligt bilden nedan) och åt tillsammans med åk 1-2. Vi hade dukat långbord som vi pyntat, hade mysbelysning och åt skämsel-spagetti, Draculas köttfärssoppa och blod till (köttfärssoppa med pasta och ketchup). Veckans hemliga uppdrag blev utomjordingar efter att ha jobbat med bokstaven Uu.
43pumpor
43bokstaven-u

Fredagen fick bli mysdag inför höstlovsledigheten nästa vecka.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.
v42u

Veckobrev vecka 42 F-klass

Hej därhemma! Veckan började med att vi fick besök från folktandvården. Vi fick prova att borsta tänderna på en tandmodell och fick varsin tandborste eftersom barnen var så otroligt duktiga på att lyssna och på att borsta.

Tisdagen hade vi musik och jobbade med svenska. Veckans bokstav var Nn och veckans hemliga uppdrag blev fina nyckelpigor.42f

Veckobrev vecka 42 F-klass

Hej därhemma! Veckan började med att vi fick besök från folktandvården. Vi fick prova att borsta tänderna på en tandmodell och fick varsin tandborste eftersom barnen var så otroligt duktiga på att lyssna och på att borsta.

Tisdagen hade vi musik och jobbade med svenska. Veckans bokstav var Nn och veckans hemliga uppdrag blev fina nyckelpigor.

 

 

Onsdagen körde vi grön flagg hela förmiddagen, om kemikalier i naturen. Barnen fick göra egna sidor till vår kommande skoltidning. Veckans uppgift blev att välja en bra naturbild och en sämre naturbild (t.ex. en skog och en soptipp) och skriva egna texter om detta. Torsdagen åkte vi till biblioteket och vi fick låna med oss varsin bok till skolan att ha i vår låda.

Nu har vår nya klasskompis Charlie börjat att känna sig hemma i vår klass och varit hemma hos Lisa och hälsat på. Så på måndag kommer Charlie börja följa med barnen hem. Det som gäller då är en natts övernattning och att se till att han kommer tillbaka dagen efter, hel och ren.

 

Obs: På måndag 24/10 stänger skolan kl 16.

Obsobs: tisdag 25/10 är det idrottsdag på Rudan, skolan bjuder på hamburgare men medtag dricka och frukt.

Obsobsobs: Nästa vecka på torsdagen (27/10) så ska vi fira Halloween på skolan. Barnen får väldigt gärna klä ut sig! Vi kommer bland annat att pyssla, läsa halloween-saga och mysa.

 

 

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

 

 

Onsdagen körde vi grön flagg hela förmiddagen, om kemikalier i naturen. Barnen fick göra egna sidor till vår kommande skoltidning. Veckans uppgift blev att välja en bra naturbild och en sämre naturbild (t.ex. en skog och en soptipp) och skriva egna texter om detta. Torsdagen åkte vi till biblioteket och vi fick låna med oss varsin bok till skolan att ha i vår låda.

Nu har vår nya klasskompis Charlie börjat att känna sig hemma i vår klass och varit hemma hos Lisa och hälsat på. Så på måndag kommer Charlie börja följa med barnen hem. Det som gäller då är en natts övernattning och att se till att han kommer tillbaka dagen efter, hel och ren.

 

Obs: På måndag 24/10 stänger skolan kl 16.

Obsobs: tisdag 25/10 är det idrottsdag på Rudan, skolan bjuder på hamburgare men medtag dricka och frukt.

Obsobsobs: Nästa vecka på torsdagen (27/10) så ska vi fira Halloween på skolan. Barnen får väldigt gärna klä ut sig! Vi kommer bland annat att pyssla, läsa halloween-saga och mysa.

 

 

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

41u

Veckobrev vecka 41 f-klass

Hej därhemma! I måndags körde vi motorikbana på idrotten. I matematiken har vi fortsatt med geometriska former och gjort fina form-mobiler, barnen har också fått göra figurer av olika former.
41former
Veckans bokstav var den här veckan Åå och veckans hemliga uppdrag blev åskmoln.
41askmoln

Torsdagsutflykten till skogen blev den här veckan inställd eftersom älgjakten startade tidigare än väntat, vi körde extralång utelek, åt frukt och såg sen en animerad film istället.

Den här veckan har det även börjat en ny kompis i klassen, Charlie. En nalle från nalleland. Superspännande tyckte barnen! När vi lärt känna honom så är det tänkt att han ska få följa med barnen hem och sova över tillsammans med sin resedagbok, där man kan få skriva eller måla något fint som Charlie upplevt tillsammans med barnen.
41cha

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

u3916Veckobrev vecka 39 f-klass

Hej! Måndagen hade vi idrott och körde stafett i olika varianter för att öva elevernas samarbetsförmåga samt motorik (springa, myrsteg samt jämnfotahopp). Det var superkul och eleverna peppade varandra!

Vi har arbetat i både våra svenskböcker och matematikböcker. Veckans bokstav var bokstaven Aa och eleverna fick tillverka fina apor på det hemliga uppdraget.

Vi har påbörjat arbetet i Grön Flagg där årets tema är Kemikalier. Vi pratade om vad kemikalier är, vad de används till och vilka vi har hemma. Vi gjorde också ett experiment med diskmedel, smör samt kallt och varmt vatten för att upptäcka att diskmedel löser fett.

Fredagen avslutade vi med loggbok och två avsnitt av livet i bokstavslandet. Emilias husdjur som är en skäggagam (ödla) kom och hälsade på oss också.

3916smoroyes3816grflagg

 

 

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.
38uVeckobrev vecka 38 f-klass

Hej! I onsdags var Lisa tillbaka och hade sett fram emot att träffa barnen igen. Vi tackar Gudrun som varit med barnen när Lisa varit bortrest. Den här veckan har barnen arbetat med bokstaven Mm och tillverkat fina medaljer.
38medalj

Onsdagen var det skolfotografering och under torsdagen var vi iväg till Hanveden och hade gemensam skoljogg tillsammans med de andra klasserna. Vi avslutade med stafett, matsäck och fri lek. Fredagen avslutades med ett avsnitt ”livet i bokstavslandet” och matematik (talen 0-10).

Obs! Nästa vecka på måndag (26/9) så stänger fritids klockan 16!

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

u37Veckobrev vecka 37 f-klass

Hej!

Den här veckan har Gudrun varit med eleverna och de har tillsammans haft en toppenvecka! Veckans bokstav var bokstaven Oo och det hemliga uppdraget blev tjusiga ormar.

37

Den här veckan har förskoleklassen haft SO och arbetat med samhälle med inriktning pengar. Eleverna har bland annat fått titta på de olika mynt och sedlar vi har och målat egna pengar. Under torsdagen hade vi förberedd brandövning på skolan och gick sedan till skojskogen. Skolsyster Jenny har varit och hälsat på klassen.

 

Obs! Inför nästa vecka så finns det en hel del vi vill uppmärksamma er på. Måndagen startar upp med aktivitetskväll klockan 17-19:30! Onsdagen är det fotografering och torsdagen åker vi till Hanveden för skoljogg och friidrottsdag (info gällande Hanveden har gått ut under föregående vecka).

 

Trevlig helg!


uggla36

Veckobrev vecka 36

Hej på er!

Den här veckan har vi fortsatt att arbeta i matematikboken.

Veckans bokstav Bb och barnen gjorde fina blommor med hjälp av sina egna handtryck, på veckans hemliga uppdrag.

v36-ht16
I måndags hade barnen sin första idrottslektion och det blev en lek som heter ”land, vatten, hav” samt ”under hökens vida vingar”. Vi har också haft musiklektion och barnen var superduktiga! Under torsdagen gick vi till skojskogen och hade matematikuppdrag där barnen skulle hitta en pinne som var kortast, en som var kort, en som var längre och en som var längst. Vi träffade också på Trulle, som är en liten filur som ibland dyker upp på våra skogsturer. Väldigt spännande tyckte barnen. Vi har dessutom haft författarvecka och pratat om vad en författare är. Vi läste ”Tre små grisar” och barnen fick måla bilder till sagan. Vi satte upp vårt författar-arbete på en vikvägg som under måndagen nästa vecka kommer att ställas ut tillsammans med de andra spårens arbeten. Fredagen avslutade vi med att titta på ett avsnitt av livet i bokstavslandet.

Obs! Nästa vecka på tisdagen så kommer Lisa att vara bortrest. Istället så kommer Gudrun att vara tillsammans med barnen. Barnen har träffat henne vid ett par tillfällen och känner sig trygga tillsammans med henne. Hennes nummer är 0704232516 om ni skulle behöva komma i kontakt med henne.

Obsobs! Nästa vecka på torsdagen 15/9 så kommer det att vara planerad brandövning. Påminner igen om att det skulle vara toppen om alla barn framöver har innetofflor i skolan då vi inte kan springa och hämta skor om olyckan väl skulle vara framme och det dessutom skulle råka inträffa under vinterhalvåret.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.

34ht16u
Veckobrev förskoleklass vecka 34

Hej därhemma! Nu har förskoleklassen flyttat in i sitt nya klassrum och det har varit en bra första vecka. Vi har ätit tårta, barnen har tillverkat namnskyltar till sina lådor, vi har bestämt vilka klassrumsregler vi ska ha och satt upp dessa på vår klassrumsdörr. Vi har också arbetat med veckans bokstav som den här veckan var Ll och tillverkat söta lamm under veckans hemliga uppdrag. Torsdagen var utelek tillsammans med årskurs 1 och 2 för att lära känna varandra lite bättre och fredagen avslutades med lek inomhus. Varje dag läser vi kapitelbok och aktuell bok heter Om jag bara inte råkat köpa ett marsvin.. och är en bok av lite roligare slag.
34htlamm

Nästa vecka kommer vi att ha vänskapsvecka och dessutom kommer det att bli röris på skolan varje morgon en stund för att aktivera kroppen innan vi ska aktivera huvudet i klassrummet. Toppen om ditt barn har med en vattenflaska märkt med namn!

Nästa vecka börjar vi med brandövning. Barnen behöver ha med inneskor!

Måndag stänger fritids klockan 16 eftersom all personal har möte.

På torsdag åker vi på friluftsdag till Jordbro gravfält, ta med matsäck eller skicka med en tom matlåda till skolan senast tisdag för att få mat från köket.

Trevlig helg önskar Lisa och Emilia.