Årskurs sex veckobrev

Här hittar du sexornas veckobrev. Klasslärare Mari S

Hej,                                                                                2017-11-17

Elevernas ord om veckan:

I måndags så förberedde vi oss för nationella proven i engelska. Första provet är muntligt så vi övade på att prata med varandra och att argumentera för eller emot olika saker.

I religion arbetar vi just nu med nordisk mytologi. Vi har fått arbeta med de olika gudarna och deras berättelser.

I tekniken gör vi olika händelsebanor. Det vill säga att vi bygger upp hinderbanor där olika krafter påverkar, och kan driva varandra.

Tekniska museet i torsdags var en hit! Alla tyckte att det var väldigt roligt, och det var intressant att lära sig att programmera. Vi hade gärna stannat i flera timmar till!

Information från skolan:

På måndag är det APT och skolan stänger kl 16:00.

På tisdag nästa vecka (21/11) är det sista tillfället för den här gången som eleverna åker till Lida och har idrott. Eleverna behöver de ha med sig ombyte, handduk, inneskor och vattenflaska. Om det finns någon särskild anledning till att någon inte kan duscha så ska detta meddelas till Lini via mail. I annat fall ska alla duscha. Här är Linis mail: Lini@ekoskolan.se

Nästa vecka är det dags för nationella prov. Vi kommer att ha prov nästa vecka och vecka 48, sedan är det inga mer prov förrän efter jul. För att se alla provdatum kan ni gå in på följande länk: https://www.skolverket.se/bedomning/nationella-prov/provdatum/grundskola/arskurs-6/provdatum-1.163237

Jag bifogar även allmän information om proven, och tveka inte att höra av er till mig, Lini eller rektor om ni har några frågor.

2017-10-13

Hej,

Elevernas ord om veckan:

På utedagen hade vi våra egna idrottslektioner för årskurs 4 och 5. Bland annat så fick våra elever pröva på olika bollekar, dans och hinderbana. Det var kul men lite stökigt för de lyssnade inte ibland. Det är svårt att vara lärare.

På NOn så har vi fått redovisa våra energikällor.

På idrotten så har vi pratat om allemansrätten med åk 4 och 5, vi lärde oss om hur man sorterar skräp och vad man gör med det som man kan lämna kvar i skogen, alltså det som förmultnar.

Vi har fortsatt arbeta med våra egna ”Grej of the day” på elevens val.

På Grön flagg så har vi idag fått tillaga vår egen lunch på stormkök. Det var superhärligt så det vill vi gärna göra igen!

Information från skolan:

Måndag den 23/10 stänger skolan kl 16:00.

På onsdag V43, den 25/10, ska skolan åka på idrottsdag till Rudan och arbeta med bland annat orientering. Mer info kommer nästa vecka. (Matsäck eller låda till köket),

Det börjar bli kyligt nu, och som ni vet är vi ute i alla väder, så påminn era barn om att ta med extrakläder till skolan. Det är inte roligt att frysa.

Hej,

Elevernas ord om veckan:

På utedagen åkte vi till biblioteket i Handen. Det är ett väldigt mysigt bibliotek!

Skoljoggen var lyckad och vi vill gärna göra det oftare än bara en gång om året. Efter att vi hade sprungit så hade vi friidrott på Hanvedens idrottsplats. Nästa gång skulle vi gärna åka till Torvalla idrottsplats istället.

Simningen i torsdags var roligt, extra roligt var det att vi fick hoppa från trampolinen. Och roligt att så många klarade av målet att simma 200 meter.

Vi har lärt oss att på medeltiden så var det ingen som ville arbeta som bödel. Därför tog man fångar som var dömda till döden. Man skar av deras öron så att alla kunde se att det var en bödel, på så sätt kunde de inte rymma.

Information från skolan:

På måndag är det aktivitetskväll kl 16:30 -19:30. Mer info om aktivitetskvällen finns på hemsidan.

På tisdagens utedag kommer vi att åka till Rudan och titta på flyttblock och jättegrytor, samt promenera längs ”Harspåret”. Efter Rudan så åker eleverna direkt till Tungelsta skola och har slöjd. Vi kommer att ta med mat från skolan men det är bra om eleverna har vatten och frukt med sig.

På fredag är det skolfotografering.

Den 3e oktober så ska eleverna åka på konsert tillsammans med övriga spår 3. Detta har eleverna fått en informationslapp om idag. Men för säkerhetsskull så bifogar jag den i mailet.

Tänk på att vi är ute oavsett väder så det är viktigt att eleverna har kläder efter väder samt extrakläder här i skolan.

Den 25/8-17
Hej på er!

Första veckan i skolan har passerat och det känns som att vi har fått en bra start tillsammans. Nytt för detta läsår är att eleverna kommer att vara med och skriva veckobrevet. Detta kommer att hjälpa eleverna att öva på sin förmåga att reflektera över sina inhämtade kunskaper och över veckan som gått.

Elevernas ord om veckan:

Det är jättekul att vara tillbaka, tårtan var god och förstisarna är roliga. Vi var och presenterade oss för spår ett och åt lunch tillsammans med dem. Detta gjorde vi för att alla ska känna sig trygga på skolan och få en bra skolstart. Vi har haft utematte tillsammans med årskurs 4 och 5. På fysiken arbetade vi med olika krafter.

Angående vår klassresa så vill vi gärna åka till en nöjespark, till exempel Gröna lund, Kolmården eller Liseberg. Vi vet att detta kostar mycket pengar men vi tänkte att om vi har som mål att åka iväg i vår så hinner vi spara ihop pengar. Men vi behöver hjälp med hur vi ska kunna få ihop pengarna. Har ni några tips??

Vi vill så klart även göra någonting roligt tillsammans nu i höst, men det måste vara någonting som inte kostar så mycket. Har ni några förslag?

Information från skolan:

På torsdag nästa vecka, den 31/8, kommer hela skolan att åka på friluftsdag till Ösmo, där vi ska promenera runt sjön Muskan. Det är viktigt att eleverna har kläder efter väder, samt bra skor att gå i. Om vädret tillåter så kommer det finnas möjlighet att bada. Det är matsäck som gäller, men om ni inte har möjlighet att ta med matsäck så lämna in en matlåda till Janne i köket senast på onsdag så ordnar han mat.

Vi beräknar att vara tillbaka till kl 14:00 och då slutar skoldagen för de elever som inte har fritids.