Årskurs sex veckobrev

Här hittar du sexornas veckobrev. Klasslärare Mari S

Hej,

Elevernas ord om veckan:

På utedagen åkte vi till biblioteket i Handen. Det är ett väldigt mysigt bibliotek!

Skoljoggen var lyckad och vi vill gärna göra det oftare än bara en gång om året. Efter att vi hade sprungit så hade vi friidrott på Hanvedens idrottsplats. Nästa gång skulle vi gärna åka till Torvalla idrottsplats istället.

Simningen i torsdags var roligt, extra roligt var det att vi fick hoppa från trampolinen. Och roligt att så många klarade av målet att simma 200 meter.

Vi har lärt oss att på medeltiden så var det ingen som ville arbeta som bödel. Därför tog man fångar som var dömda till döden. Man skar av deras öron så att alla kunde se att det var en bödel, på så sätt kunde de inte rymma.

Hälsningar,

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

På måndag är det aktivitetskväll kl 16:30 -19:30. Mer info om aktivitetskvällen finns på hemsidan.

På tisdagens utedag kommer vi att åka till Rudan och titta på flyttblock och jättegrytor, samt promenera längs ”Harspåret”. Efter Rudan så åker eleverna direkt till Tungelsta skola och har slöjd. Vi kommer att ta med mat från skolan men det är bra om eleverna har vatten och frukt med sig.

På fredag är det skolfotografering.

Den 3e oktober så ska eleverna åka på konsert tillsammans med övriga spår 3. Detta har eleverna fått en informationslapp om idag. Men för säkerhetsskull så bifogar jag den i mailet.

Tänk på att vi är ute oavsett väder så det är viktigt att eleverna har kläder efter väder samt extrakläder här i skolan.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6

Den 25/8-17
Hej på er!

Första veckan i skolan har passerat och det känns som att vi har fått en bra start tillsammans. Nytt för detta läsår är att eleverna kommer att vara med och skriva veckobrevet. Detta kommer att hjälpa eleverna att öva på sin förmåga att reflektera över sina inhämtade kunskaper och över veckan som gått.

Elevernas ord om veckan:

Det är jättekul att vara tillbaka, tårtan var god och förstisarna är roliga. Vi var och presenterade oss för spår ett och åt lunch tillsammans med dem. Detta gjorde vi för att alla ska känna sig trygga på skolan och få en bra skolstart. Vi har haft utematte tillsammans med årskurs 4 och 5. På fysiken arbetade vi med olika krafter.

Angående vår klassresa så vill vi gärna åka till en nöjespark, till exempel Gröna lund, Kolmården eller Liseberg. Vi vet att detta kostar mycket pengar men vi tänkte att om vi har som mål att åka iväg i vår så hinner vi spara ihop pengar. Men vi behöver hjälp med hur vi ska kunna få ihop pengarna. Har ni några tips??

Vi vill så klart även göra någonting roligt tillsammans nu i höst, men det måste vara någonting som inte kostar så mycket. Har ni några förslag?

Information från skolan:

På torsdag nästa vecka, den 31/8, kommer hela skolan att åka på friluftsdag till Ösmo, där vi ska promenera runt sjön Muskan. Det är viktigt att eleverna har kläder efter väder, samt bra skor att gå i. Om vädret tillåter så kommer det finnas möjlighet att bada. Det är matsäck som gäller, men om ni inte har möjlighet att ta med matsäck så lämna in en matlåda till Janne i köket senast på onsdag så ordnar han mat.

Vi beräknar att vara tillbaka till kl 14:00 och då slutar skoldagen för de elever som inte har fritids.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6