Fritids: Just nu!

VÄSTRA  EKOSKOLAN

Fritids Veckobrev

Februari vecka 6, 2018

Hej alla barn och föräldrar. Nu har ännu en vecka på fritids gått. Denna vecka var temat ”Tankens vecka”.

Måndag: Vi gjorde tankemoln med Lisa där barnen fick skriva upp sina tankar eller drömmar.

Tisdag: Då målade vi med vattenfärg till lugn musik med Kenny.

Onsdag: Vi hade tänkt att rita ”Tänkaren” av Rodin, men eftersom SpaceX dagen innan hade skickat upp en testraket så valde vi att titta på reprisen av det och samtalade om olika möjligheter med rymdfärder.

Torsdag: Barnen fick bilder av Linda som de fick titta på och sedan skriva upp vad de kände eller tänkte på. Barnen arbetade då i grupper om tre – fyra personer.

Fredag: Film om hjärnan och hur tankar uppstår. Samtal efteråt.

Veckan har varit härlig med mycket utelek då vädret varit mycket fint. Aktiviteterna har fungerat bra med mycket roliga och intressanta teorier om lite allt möjligt.
fritidsv6

febr. 2018 (v. 5)

Fritids veckobrev

Hej alla barn och föräldrar, ännu en vecka på fritids har passerat. Från och med denna vecka kommer vi på fritids att börja lägga ut veckobrev här på skolans hemsida under fliken fritids / Fritids just nu. I veckobrevet kommer information gällande fritids. Vi kommer att skriva vad vi har gjort under veckan och vad nästa veckas tema är.

När vi har vår fritidsaktivitet så är det ett öppet val som barnen själva kan välja att vara med på. I Lilla huset finns ett schema för de yngre barnen, så de kan ha koll på dagens aktivitet. Och i Stora husets ingång står fritidsschemat på anslagstavlan. Där har också barnen koll på vem som är aktivitetsvärd och vilka aktiviteter som är planerade på skolans förmiddagsrast 09.30 och lunchrasten 11.30.

F-klass börjar på fritids kl. 12.00 med 1-2 pedagoger.

Åk 1-6 börjar på fritids efter dagens sista lektion.

Vi har mellanmål kl. 13.45 – 14.05 måndag till och med torsdag, fredagar kl. 14.15 – 14.35.

Alla barn är alltid ute oavsett väder mellan 14.05 – 15.00 mån-tors, fredag är det eget val om man vill var ute eller inne (på fredagar är alla ute mellan kl. 11.30 -14.00).

Denna vecka har vi haft SKOGEN som tema, och veckan har planerats in som en del i ett samarbete med skolans Grön Flagg-tema. Vi har denna termin temat skog och natur, ett genomgående tema för hela skolan. Lisa har gjort fågelmatshängen men barnen. Dom använde dig av fågelfrön, kokosfett och bakformar. Hängena blev jättefina. Barnen fick ta hem dem, och de som blev kvar hängdes upp i vår fina skolträdgård. Lycille hade ”skapa djur av natur” med barnen och det togs fram träbitar, grenar, borrmaskin, spik och lim och en gnutta fantasi. I onsdags hade vi också filmvisning om regnskogen från serien Planet Earth, Linus översatte till de yngre barnen. I torsdags vävde Linda med barnen. Vi avslutade veckan med att äta mellanmål ute där vi gjorde upp en eld i oasen. Därefter tittade vi på serien Hajk. Den 2 februari är det skogens dag i almanackan.

Vi vill också meddela att vi genomfört enskilda ”guldsamtal” med barnen på fritids. Där vi har ställt frågor om just fritids, trivsel, vad dom lärt sig och vad dom skulle vilja lära sig, önskemål mm. Vi vill att alla barn ska känna sig trygga här hos oss och att det de gör på fritids känns meningsfullt.

Nästa vecka är temat ”Tankens vecka” och det får ni läsa om i nästa veckobrev.

Trevlig helg önskar vi på fritids.