Veckobrev årskurs sex

Här hittar du skolans sexor. Klasslärare Maria S

Hej,

Elevernas ord om veckan:

På utedagen åkte vi till biblioteket i Handen. Det är ett väldigt mysigt bibliotek!

Skoljoggen var lyckad och vi vill gärna göra det oftare än bara en gång om året. Efter att vi hade sprungit så hade vi friidrott på Hanvedens idrottsplats. Nästa gång skulle vi gärna åka till Torvalla idrottsplats istället.

Simningen i torsdags var roligt, extra roligt var det att vi fick hoppa från trampolinen. Och roligt att så många klarade av målet att simma 200 meter.

Vi har lärt oss att på medeltiden så var det ingen som ville arbeta som bödel. Därför tog man fångar som var dömda till döden. Man skar av deras öron så att alla kunde se att det var en bödel, på så sätt kunde de inte rymma.

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

På måndag är det aktivitetskväll kl 16:30 -19:30. Mer info om aktivitetskvällen finns på hemsidan.

På tisdagens utedag kommer vi att åka till Rudan och titta på flyttblock och jättegrytor, samt promenera längs ”Harspåret”. Efter Rudan så åker eleverna direkt till Tungelsta skola och har slöjd. Vi kommer att ta med mat från skolan men det är bra om eleverna har vatten och frukt med sig.

På fredag är det skolfotografering.

Den 3e oktober så ska eleverna åka på konsert tillsammans med övriga spår 3. Detta har eleverna fått en informationslapp om idag. Men för säkerhetsskull så bifogar jag den i mailet.

Tänk på att vi är ute oavsett väder så det är viktigt att eleverna har kläder efter väder samt extrakläder här i skolan.

Hej,

Elevernas ord om veckan:

I svenska har vi arbetat med att skriva egna biografier, det kommer vi att fortsätta med nästa vecka när vi ska skriva om våra författare som vi har valt till författarveckan. På utedagen var vi i skogen och pratade engelska. På NOn har vi arbetat med klockor genom tiderna. Vi har lärt oss att det finns atomur, solur, vattenur, pendelur och spindelgång. Vi avslutade veckan med att arbeta i våra bikupor. Vi färdigställde våra ”gruppflaggor” och hade en mysig stund tillsammans. Vi försöker övertala Maria att vi ska få se en särskild film. Men hon säger att vi måste fråga er först så det ska vi göra.

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

På onsdag är det skoljoggen. Vi kommer att börja skolan som vanligt och sedan ta bussen tillsammans till Hanveden.

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal och föräldrar. Springslanten går till Clowner utan Gränser. Vill man läsa mer om skoljoggen, springslanten och Clowner utan gränser kan man kolla på Skoljoggen.se. De elever som vill kan lämna en springslant till sin klasslärare/mentor samma dag.

På torsdagen är det simning. Om ni ännu inte har meddelat hur era barn tar sig Torvalla så var vänlig att gör det omgående.

Info om skolfotografering kommer att mailas ut av rektor.

Hej!

Nu har vi lämnat uppstarten, och det känns som att vi har kommit in i rutinerna och att vi är redo för höstterminen på riktigt.

Elevernas ord om veckan:

Hej! I måndags så samlades alla på skolan och vi hade storsamling. Vi träffade våra bikupor för första gången. Bikupor är grupper vi har gjort med skolan, med elever från varje klass. Vi ska titta på Jumanji på engelskan. Vi hade slöjd på Tungelstaskola det var roligt. I tisdags så var vi på biblioteket och lånade böcker för att vi ska ha författarvecka snart. På NOn jobbade vi med krafter. I torsdags hade vi friluftsdag, då gick vi Muskanrunt. Vi gick över en mil! Vi har fått en ny klasskamrat. Välkommen säger vi till honom, vi hoppas att du ska trivas!

Albin och Love

Information från skolan:

På tisdagens utedag kommer vi att gå till skogen. Det är viktigt att eleverna har kläder efter väder, och gärna en frukt eftersom det tar på krafterna att vara ute i skogen.