Veckobrev årskurs sex

Här hittar du skolans sexor. Klasslärare Maria S

Hej,               2017-11-10
Elevernas ord om veckan:

I måndags hade vi övning inför nationella proven i engelska, vilket kändes bra. Vi fick också lyssna på The Witches.

I tisdags så var vi i Lida hallen och hade redskapsidrott. Det gick bra och vi tyckte att det var superkul!

Torsdagen har vi delade meningar om det var roligt eller inte. På eftermiddagen hade vi först egen lektion och efter det skulle vi ha idrott men tyvärr hann vi inte köra spökboll som var planerat.

På Grön flagg så har vi idag sjungit flaggstången,

Snart ska vi börja med de muntliga nationella proven i svenska, matematik och engelska. Alla tycker att de olika proven ska bli olika kul, men de flesta tycker ändå att det ska bli väldigt spännande.

Hälsningar,

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

Tisdagen den 14/11 så ska eleverna ha idrott i Lidahallen. Då behöver de ha med sig ombyte, handduk, inneskor och vattenflaska. Om det finns någon särskild anledning till att någon inte kan duscha så ska detta meddelas till Lini via mail. I annat fall ska alla duscha. Här är Linis mail: Lini@ekoskolan.se

På torsdag nästa vecka (16/11) så ska vi åka till Tekniska museet. Vi kommer att börja skoldagen senare än vanligt. Antingen så tar man bussen från skolan kl 08:46 eller så möter man upp i Västerhaninge kl 09:00, tåget går 09:08. Vi kommer att vara hemma igen med bussen 15:56. Självklart är det ok att gå av bussen längs vägen. Det är matsäcksdag, men vill man ha mat från skolan så lämnar man bara en matlåda till Janne i köket senast på onsdag.

Vi kommer att ha en prao-elev på skolan from nästa vecka. Han heter Lucas och ska vara hos oss i två veckor.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6

2017-10-27
Hej,                                                                                                                                                                           Elevernas ord om veckan:

I tisdags så fortsatte vi att arbeta med våra naturrutor. Vi dokumenterade hur det ser ut just nu, det hade inte förändrats någonting sedan sist.

I onsdags så var vi på Rudan och hade orientering. Det regnade så mycket att vi inte ens kunde se på våra lappar vilka kontroller som vi hade stämplat. Lini säger att vi ska ha orientering igen i vår, då hoppas vi på lite finare väder.

I ämnet svenska har vi fortsatt att skriva på våra miniböcker.

På Grön flagg så har vi arbetat med tema: Friluftsliv. Vi har varit ute i skogen och grillat korv, promenerat i Rudans friluftsområde och letat efter jättegrytor, lagat mat på stormkök och arbetat med allemansrätten. Idag avslutade vi temat friluftsliv med att gå tipsrunda i våra bikupor.

Vi pratade om vad som är roligast i skolan just nu, men vi kunde inte komma överens om ett ämne. Engelska, idrott och matte hör i alla fall till favoriterna. Men nu ska det bli skönt med höstlov J (Tycker alla utom två, som vill vara i skolan under lovet)

Hälsningar,

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

Nu är alla IUP-samtal avslutade och jag vill tacka er alla för ert engagemang! Eleverna fick sina slutbetyg i Historia nu i veckan, så fråga dem gärna hur det har gått. Efter lovet så kommer vi att gå vidare med nästa samhällsorienterade ämne som är Religion.

Nästa vecka är det höstlov, skolan börjar igen måndagen den 6 november kl 8:00.

Tisdagen den 7/11 så ska eleverna ha idrott i Lidahallen. Då behöver de ha med sig ombyte, handduk, inneskor och vattenflaska.

Onsdagen den 9/11 så uteblir bildlektionen vilket innebär att eleverna får sluta 13:45.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6
_______________
Hej,

Elevernas ord om veckan:

Vi hade utedag tillsammans med årskurs 4 och 5. Vi fick vara i olika grupper och skapa naturrutor. När vi skulle märka ut vår naturruta så hittade vi ett historiskt fynd i form av en spislucka. Vi blev så glada att vi ville ringa Dick Harrysson för att få veta mer om den!

På NOn ska vi gå vidare med argumenterande texter om energikällor.

På idrotten så har vi fortsatt att arbeta med allemansrätten. Det ingår även i det arbete som vi håller på med i Grön flagg.

Vi har arbeta färdigt med våra egna ”Grej of the day” på elevens val. Och idag fick vi redovisa dem. Det var roligt att alla har valt så olika saker att skriva om!

I ämnet svenska har vi börjat arbeta med gestaltningar och berättande texter. Vi har fått i uppgift att skriva en minibok om en mördare. Mycket spännande! Vi har sett ett filmklipp och övat på att beskriva olika platser och tidpunkter.

Hälsningar,

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

Måndag den 23/10 stänger skolan kl 16:00.

På onsdag, den 25/10, ska skolan åka på idrottsdag till Rudan och arbeta med bland annat orientering. Vi börjar skolan som vanligt kl 8:00 och kommer att åka med bussen tillsammans till Rudan. Vi är tillbaka på skolan kl 14:00. Då slutar skoldagen, så de som vill kliva av längs vägen eller fortsätta med bussen hem gör det. Det är matsäck som gäller. Vill man ha mat från skolan så lämnar man en matlåda till Janne senast på måndag.

Det börjar bli kyligt nu, och som ni vet är vi ute i alla väder, så påminn era barn om att ta med extrakläder till skolan. Det är inte roligt att frysa.

Påminnelse:

Lämna in lappen med kakbeställningar.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6
________________________
Hej,

Elevernas ord om veckan:

På utedagen i tisdags så åkte vi på konsert. Det var verkligen superkul! Vi visste inte att klassisk musik kunde vara så roligt.

På NOn så har vi fått redovisa våra energikällor.

I torsdags avslutade vi medeltiden och vikingatiden, det vi kommer ihåg mest verkar vara åderlåtning och bödelns hatt.

Vi har börjat med Elevens val där vi ska arbeta med att göra egna ”Grej of the day”.

På Grön flagg så har vi idag fått arbeta med hur man använder stormkök, syftet är att vi nästa vecka ska bege oss ut i skogen och laga vår egen lunch.

Hälsningar,

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen (även kallat IUP-samtal). Jag har ännu inte fått återkoppling av alla om ni kan komma på de angivna tiderna, vänligen meddela det så snart som möjligt.

Eleverna har önskemål om att ta med egen lunch att tillaga på fredag. Meddela mig senast på torsdag hur ni väljer att göra så vet jag hur mycket mat jag ska ta med från köket.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6
___________________________
Hej,

Elevernas ord om veckan:

På utedagen i onsdags så hade vi idrott och planerade egna idrottslektioner som vi ska få hålla när alla är färdiga.

På NOn så har vi fortsatt att arbeta med energikällor. VI har fått göra PowerPoints om olika sorters energikällor som vi ska redovisa nästa vecka.

I torsdags var vi på Historiska museet och tittade på utställningen som handlade om Vikingar. Nästa gång så skulle vi vilja åka till Vasa museet eller kanske Naturhistoriska museet.

Vi har nu bestämt att vi ska sälja kakor för att få ihop till en klassresa eller någon annan rolig aktivitet som vi kan göra tillsammans. Vi kommer att avsluta försäljningen den 20 oktober.

Ni kan också hitta mer information om ni går in på: www.kakservice.se

Hälsningar,

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

På tisdag, den 3/10 ska eleverna åka på konsert med Kirsten. Tag med matsäck eller lämna matbox till skolans kock Janne senast dagen innan om pastasallad önskas från skolan. Matsäcken äter vi efter konserten innan hemfärd. Åter i skolan ca kl. 12.40. Jag bifogar info från Kirsten.

Eleverna har fått hem tider för utvecklingssamtal. Jag har även satt upp en lista över alla tider i hallen (uppe i stora huset) så om ni behöver byta till en annan tid så ser ni där vilka ni ska kontakta. Jag bifogar även tiderna i detta mail. Har ni andra frågor om som rör utvecklingssamtalen så går det bra att maila mig.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6

______________________

Hej,                                                                                2017-09-22

Elevernas ord om veckan:

På utedagen åkte vi till Rudan och tittade på jättegrytor. Sedan grillade vi korv och fick tid att leka och träna i utegymmet.

På Historian har vi fortsatt att arbeta med medeltiden och vi har fått lära oss att man la järnföremål i barnens sängar för att skydda mor troll och andra farliga väsen.

På NOn så har vi arbetat med energi. Bland annat vind, sol, kärnkraft och vatten.

Vi har beställt information om Kakförsäljning för att kunna tjäna ihop pengar till en klassresa. Maria vill få bekräftat från er föräldrar att det är ok för oss att sälja kakor så maila ett godkännande till henne. Ni kan också hitta mer information om ni går in på: www.kakservice.se

Hälsningar,

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

På måndag, den 25/9 är det 16-dag. Det vill säga att fritids stänger kl 16.

På torsdag, den 28/9 ska vi åka in till stan och besöka Historiska museet. Vi kommer att börja skolan som vanligt kl 8 och komma hem med bussen kl 15:56. Eventuellt kan vi komma redan 14:56 men det beror på hur lång tid vi behöver på museet. Barnen tar med sig matsäck och som vanligt en låda till köket senast onsdag om du vill ha matsäck från skolan.

Den 3e oktober så ska eleverna åka på konsert tillsammans med övriga spår 3. Här behövs det matsäck igen, låda till köket om du vill ha matsäck från skolan. Detta har eleverna fått en informationslapp med sig hem. Glöm inte att lämna tillbaka den.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6

_________________

Hej,

Elevernas ord om veckan:

På utedagen åkte vi till biblioteket i Handen. Det är ett väldigt mysigt bibliotek!

Skoljoggen var lyckad och vi vill gärna göra det oftare än bara en gång om året. Efter att vi hade sprungit så hade vi friidrott på Hanvedens idrottsplats. Nästa gång skulle vi gärna åka till Torvalla idrottsplats istället.

Simningen i torsdags var roligt, extra roligt var det att vi fick hoppa från trampolinen. Och roligt att så många klarade av målet att simma 200 meter.

Vi har lärt oss att på medeltiden så var det ingen som ville arbeta som bödel. Därför tog man fångar som var dömda till döden. Man skar av deras öron så att alla kunde se att det var en bödel, på så sätt kunde de inte rymma.

Hälsningar,

Alla elever i årskurs 6

 

Information från skolan:

På måndag är det aktivitetskväll kl 16:30 -19:30. Mer info om aktivitetskvällen finns på hemsidan.

På tisdagens utedag kommer vi att åka till Rudan och titta på flyttblock och jättegrytor, samt promenera längs ”Harspåret”. Efter Rudan så åker eleverna direkt till Tungelsta skola och har slöjd. Vi kommer att ta med mat från skolan men det är bra om eleverna har vatten och frukt med sig.

På fredag är det skolfotografering.

Den 3e oktober så ska eleverna åka på konsert tillsammans med övriga spår 3. Detta har eleverna fått en informationslapp om idag. Men för säkerhetsskull så bifogar jag den i mailet.

Tänk på att vi är ute oavsett väder så det är viktigt att eleverna har kläder efter väder samt extrakläder här i skolan.

 

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6

Hej,

Elevernas ord om veckan:

I svenska har vi arbetat med att skriva egna biografier, det kommer vi att fortsätta med nästa vecka när vi ska skriva om våra författare som vi har valt till författarveckan. På utedagen var vi i skogen och pratade engelska. På NOn har vi arbetat med klockor genom tiderna. Vi har lärt oss att det finns atomur, solur, vattenur, pendelur och spindelgång. Vi avslutade veckan med att arbeta i våra bikupor. Vi färdigställde våra ”gruppflaggor” och hade en mysig stund tillsammans. Vi försöker övertala Maria att vi ska få se en särskild film. Men hon säger att vi måste fråga er först så det ska vi göra.

Hälsningar,

Alla elever i årskurs 6

Information från skolan:

På onsdag är det skoljoggen. Vi kommer att börja skolan som vanligt och sedan ta bussen tillsammans till Hanveden.

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal och föräldrar. Springslanten går till Clowner utan Gränser. Vill man läsa mer om skoljoggen, springslanten och Clowner utan gränser kan man kolla på Skoljoggen.se. De elever som vill kan lämna en springslant till sin klasslärare/mentor samma dag.

På torsdagen är det simning. Om ni ännu inte har meddelat hur era barn tar sig Torvalla så var vänlig att gör det omgående.

Info om skolfotografering kommer att mailas ut av rektor.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6

____________________

Hej!

Nu har vi lämnat uppstarten, och det känns som att vi har kommit in i rutinerna och att vi är redo för höstterminen på riktigt.

Elevernas ord om veckan:

Hej! I måndags så samlades alla på skolan och vi hade storsamling. Vi träffade våra bikupor för första gången. Bikupor är grupper vi har gjort med skolan, med elever från varje klass. Vi ska titta på Jumanji på engelskan. Vi hade slöjd på Tungelstaskola det var roligt. I tisdags så var vi på biblioteket och lånade böcker för att vi ska ha författarvecka snart. På NOn jobbade vi med krafter. I torsdags hade vi friluftsdag, då gick vi Muskanrunt. Vi gick över en mil! Vi har fått en ny klasskamrat. Välkommen säger vi till honom, vi hoppas att du ska trivas!

Hälsningar,

Albin och Love

Information från skolan:

På tisdagens utedag kommer vi att gå till skogen. Det är viktigt att eleverna har kläder efter väder, och gärna en frukt eftersom det tar på krafterna att vara ute i skogen.

Med vänlig hälsning,

Maria och årskurs 6