Om oss

Västra Ekoskolan är en friskola som omges av skog och den vackra naturen och det är 5 minuters bilfärd från Tungelsta. Västra Ekoskolan drivs av en föräldraförening och här finns förskoleklass, årskurserna 1-6,  samt fritidsverksamhet. Skolan är avgiftsfri och finansieras av den skolpeng som varje barn i vårt land tilldelas.
Verksamheten präglas utifrån ett ekologiskt hälsotänkande och undervisningen bedrivs både ute och inne. Naturligtvis använder vi miljöriktiga produkter och ekologiska råvaror.
Vill Ditt barn gå sina första skolår i en skola som erbjuder en ekoprofil, miljö och hälsa i en trygg lärmiljö med god arbetsro?
Vill du veta mer? Ring eller mejla oss. Välkommen att höra av dig!

info@ekoskolan.se, Tel 08 50037174

Collaborative Proactive Solution (CPS)

För att skapa en trygg miljö på skolan arbetar vi med en metod och ett förhållningssätt som kallas Collaborative Proactive Solution (CPS).

Den grundläggande filosofin är att barn beter sig bra om de kan.

När ett barn inte beter sig på det sätt som den vuxne förväntar sig beror det på att barnet inte utvecklat de kognitiva färdigheter som krävs för att förstå och hantera den utmaning eller de krav som barnet ställs inför.

Barnet gör så gott det kan.

Den vuxne behöver därför ha kunskap om vilka tankefärdigheter barnet saknar och med den som grund lära barnet hantera krav och utmaningar i vardagen.

Med CPS får alla medarbetare på skolan ett gemensamt professionellt förhållningssätt, en samsyn och ett ”samagerande” i förhållningssätt, bemötande och vid lösningar på problem.

Skolans uppgift är att utveckla eleverna kognitivt, och även stödja den sociala utvecklingen. Vi ska därför skapa en miljö där eleverna upplever trygghet, den positiva självbilden stärks och den empatiska förmågan utvecklas.

Se även: www.livesinthebalance.org

Bok: Att växa tillsammans – du och ditt barn genom livet.