Fina Västra ekoskolan just nu.

Centrala ekoskolan… Jo då, du vet att allt är ju relativt…Skulle ta mig till jobbet idag.  Vaknade av en radioröst som berättade att SMHI utfärdat en klass ett varning här omkring. Okidoki, jag rakade mig, borstade tänderna, klarade av ett och två, duschade i herrhastighet, hoppade i kläder och ytterkläder. Det fick bli en otvättad stalljacka, för den är varmast, en mössa över det blöta nytvättade håret och handskar på, sen var det bara att skyffla av snön från bilen och dra iväg… Tja dra iväg var att ta i. Det snöade så kraftig att det knappt gick att se något framför sig.
-50 minuter i stället för en halvtimme tog det att ta sig fram till ” centrala ekoskolan.”

Skolan just nu.
Det är helt otroligt hur vi kan få till det här på Västra ekoskolan (Bästa ekoskolan), Klassläraren och extraresursen i en av klasserna har blivit sjuka och kommer förmodligen inte tillbaka förrän nästa termin. -Du vet att, vore jag rektor skulle jag få världens ”tuppjuck”, men inte vår rektor Per inte. Han bara skakar fram ett gäng vikarier ur rockärmen, sätter in personal från fritids, -med lärarkompetens och sen är det fixat. Grymt bra jobbat rektor Per.

Det är nära nu…
”Kreativa ekoskolan”: Även i trä och metallslöjden  börjar det dra ihop sig till terminsavslutning. Götapetter vad det har tillverkats. Det är måttstockar, bilar, båtar, helikoptrar, ett flygplan, något gjort av restmaterial som ska kunna flyta, fantasifigurer, troll, ljusstakar, pennställ, tomtar och en massa mer. Kreativa glada, duktiga, fantastiska elever –utan undantag. Attans vad det är kul att vara slöjdlärare ibland.

Köket.
”Gastronomiska ekoskolan”: Jo då, vi har börjat förstå att det väldigt snart ska serveras ett dignande julbord på skolan. Häromdagen rullade Mohammad och jag 10 kg julköttbullar, snitsade till ett par Jansson och ur vattenbadet fick vi till mörk choklad med russin, så nog är vi på gång alltid. Nu väntar tillverkning av Fudge, Risbräck och Cornflakeschoklad, Laxgravning mm.
Bakdag: Årets bakning och pysseldag går av stapeln den 5 dec. Det ska bakas en så där 400 lussekatter och 600 pepparkakor, pysslas och dessutom ska det
hinnas med att se på film.
Luciatåg: Den 10 dec går luciatåget, då blir det glögg, saft, kaffe, pepparkaka, lussebulle innan Lucia med ljus i hår med efterföljande tomtar, pepparkaksgubbar och gummor, strutprydda stjärngossar kommer sjungandes runt husknuten.
Den 13 dec på den riktiga Lucia, firar vi med Tomtegröt, skinka och julostmacka.
Julbord: Sen kommer skolans julbord onsdagen den 18 december, kan lova att det blir minst lika fint som de senaste 19 åren. Julmust, sillar, rödbetssallad, skolrullade köttbullar, prinskorvar, ugnslax, gravlax, julskinka, kalkonbröst, julbröd, julgodis, clementiner, sallad, vegetariskt,  mjölkfritt, glutenfritt osv. mm.
Terminsavslutningen torsdag den 19 december blir med saga och dans som vanligt, Barnen kommer att sluta efter lunch. Fritids har öppet som vanligt.
Ännu en termin till ända.
Hälsningar Den där som lagar maten, slöjdmajjen, hemkunskaps-magistern, IT-Janne, och Husfar mm. Sköt om dej!