Hundkex, smörblommor och midsommarblomster

Hundkex, smörblommor och midsommarblomster

midsomarbukettHundkex, Smörblommor, utblommade Syrener, Midsommarblomster och Björkris. Uppklädda barn och vuxna, vita klänningar, rosa hattar, vattenkammat och finbyxor. Den blomster tid nu kommer och en spänd förväntan. Känns det igen?
Ett långt sommarlov står för dörren. Husvagn eller mest i ropet just nu -Husbilen kanske. Hemma i bostaden, badstranden, släkt, vänner, extrajobb. Allt med det gemensamma att vara ledig från plugget.
Ekoskolans fina tradition med skolavslutning på eftermiddagen fortsätter som vanligt. Det ska bjudas på skönsång, avtackning och föräldrar som dukar upp från medhavda picknikkorgar i det förhoppningsvis fina vädret. De barnen som vi lärt känna längst ska gå vidare till åk 7 i andra skolor. Det känns alltid lite sorgligt att skiljas från barn som nästan blivit som arbetskamrater, Men vis om att barnen getts en god grundtrygghet här på fina Ekoskolan, känner jag att det kommer att gå alldeles utmärkt för dem på nästa skola. Stor lycka till mina vänner!
Här på skolan fortsätter arbetet i några veckor till innan vi stänger igen för sommarsemester i fyra veckor. Fritids tar vid redan dagen efter skolavslutningen. Så här de första dagarna brukar det vara lite fri lek. Härligt för barnen att få känna sig lite lösa och lediga i ett par dagar innan fritids börjar dra igång lite mer organiserade dagar. Parasoll, vattenbana, uteleksaker, sandlåda, vattenspridare, innepyssel, utflykter, -ett härligt sommarfritids helt enkelt. Själv tar jag lite sommarlov lagom till midsommar. Träslöjdsboden är städad, virket är sorterat. Kylar, frysar och skafferi är städade och inventerade. Datorerna är insamlade, uppdaterade och lagade. Förhoppningsvis är även skrivbordet i någorlunda städat skick. Det brukar kännas bra att gå på ledighet med vetskapen om att allt är i ordning. I år känns det extra lätt att gå på ledighet. I år finns Toppenkillen Mohammad på plats och hjälper fritidspersonalen med kök och övrigt. Önskar dig en riktigt härlig sommar. Hälsningar Janne