Terminen som gått.

Terminen som gått.

Vårterminen är snart till ända.
Ett fantastiskt roligt, lärorikt och omvälvande läsår.
Ny rektor, nya ännu bättre arbetssätt och metoder, Ny och ännu bättre struktur.
Nya arbetskamrater, saknad efter gamla och glädjen av att få nya.
Fantastiska, glada, ärliga och oftast nöjda elever.
I och med att skolan för ett par år sedan åtog sig att även hålla skola för årskurs sex så blev vi lite fler.
Ur mitt perspektiv:
Som kock: Tack vara -fler munnar att mätta, har jag fått hjälp i köket.
Som Trä och metallslöjdslärare och Hem och konsumentkunskapslärare: Fler barn att undervisa och mer rolig undervisningstid.
Som IT-ansvarig: Massor av mer teknik. Otaliga barn som kommer sättandes med sina bärbara datorer, datorer som uppdaterar i tid och otid. Bortpillade tangenter, borttappade lösenord, nyinstallationer, spännande felsökning och härliga utmaningar.
Fr o m förra året så har jag fått it-hjälp av vår fina styrelse. Det har utsetts en Teknikansvarig, så där får jag toppenhjälp när det kniper. Dessutom så har styrelsen från och med maj månad även infört en post som kommunikationsansvarig. Känns toppen tycker jag.

Just nu på skolan:

Förskoleklassen arbetar som vanligt med sina bokstäver. Som en fröjd för ögat hänger barnens fina skapelser på väggar och i tak.

Ettornas fröken får stup i kvarten vara med om det fantastiska när ett barn löser läskoden. I år får barnen ibland jobba lite dator också.

Två, trean och deras pedagoger arbetar just nu med världsdelar och religioner, läsförståelse, lite engelska och volym i matten.

Skolans fyror huserar i paviljongen nere på personalparkeringen. De arbetar just nu med Astrid Lindgren, lite filmrecension i engelska, bollsport i idrotten och vår och sommar I NO.

Fem, sexorna arbetar med, Farmen, rymdskeppet och Ekobladet. Skriver instruktioner på engelska, Stormaktstiden i SO och lite om kroppen, pubertet osv.

I trä och metallslöjden har treor, fyror, femmor och sexor tillverkat otaliga lådor, bilar, båtar, skålar, smörknivar, pappershållare, hängare, nyckelpigor osv. Det är en härlig känsla när en elev klarar av något nytt. Bara att kunna tälja lagom djupt i träbiten, få hyveln att hyvla, kunna forma trä med en rasp. Att efter fem lektioners slit med hjälp av träklubba och skölp se träbiten i Lind förvandlas till en
vackert slipad, inoljad och rundat skål.

Hälsningar en nöjd och glad, kock, husfar, träslöjd och hemkunskapsmajje och så IT-ansvarig förstås.

Stökig trä och metallslöjdsbod:stökig slöjdsal