Skolrestaurang

Skolrestaurang

Västra Ekoskolan –Bästa skolrestaurang och skolkök!
Jo då i torsdags fick jag ta emot pris inför Haninge kommuns skolledare. Det var till att kränga på sig en vit skjorta under hängslena, vattenkamma håret och köra in till Munchenbryggeret. Sätta sig på hänvisad stol längst fram, tillsammans med övriga pristagare. Det delades ut en mängd priser för olika pedagogiska bedrifter och så mitt. Rektor Per stod en bit ifrån och plåtade för fulla  muggar. En hyrd fotograf tog bilder så det stod härliga till.
Ingen av de övriga pristagarna höll några tacktal, så jag nöjde mig med att berätta att jag har världens bästa jobb.

Jo det stämmer Jag har världens bästa jobb.

Ett sånt här pris får man inte ensam. Dels behövs det en rektor som förstår och främjar den viktiga matstunden. Lärare som inser vinsten i att både barnen och de själva får en bra rast, ladda sina batterier under en god och näringsriktig lunch i bra miljö.

Redan under min första vecka på skolan år 2000 införskaffade jag serveringsskålar så att barnen då som nu kan ha matskålar på borden, lära sig att bjuda varandra och skicka vidare. På senare år har skolan införskaffat en liten kyld salladsbuffé där mångfalden av vackra grönsaker i fina färger gör att det går åt mängder av sallad. Det serveras alltid minst fem olika sorter. Det finns alltid två rätter att välja på till lunch, varav en är vegetarisk. Jag som arbetat på krogen i hela mitt liv. Som drivit en egen lunchrestaurang har aldrig fått så mycket feedback som av alla fantastiska skolbarn. Det är mest ros men även ris. Barn är ärliga! Den bästa kommentaren hittills tror jag är barnet som sade: ” Idag var maten bara lite god Janne…vinst haninge kök