Semesterbrydderi

4.35 stod klockrackarn på när jag försiktigt för att inte väcka hundar och hustru smög ur sängen.
Ställde mig på trappen för att njuta av tystnaden, upptäckte strax att det flög mängder av ljud i luften. Fåglarnas sång och vindens brus blandade sig med en brummande båtmotor. Har med mig den svala och sköna känslan nu när svetten rinner efter att ha förflyttat mig och ett par plankor några steg över tomten. Vilken värme, vilken torka… Klev en gång av ett flygplan i Aten och möttes av 40 graders torr värme, vi är inte långt ifrån det nu här i ”kalla” Sverige. Fälten är snart helt gula och sädesfälten har stora gluggar av missväxt. Undrar om boskapen känner på sig att slaktrisken är stor nu när deras hussar och mattar inte får ihop till hökäk. Själva har vi gått från tio hästar till två små och en lite större. Jag har lovat dem att de ska slippa hamna på tallriken. De övriga djuren här hemma sköter sitt på olika sätt. De två musjägarna ligger på skullen och sover hela dagarna, men sköter sina åtaganden under nattetid. Den lilla hunden ligger i solen och bara njuter. Den stora boxerkillen ligger i skuggan och flämtar. Hustru myser med en god bok och själv har jag en paus vid tangentbordet. Läser av mina egna och skolans mail och skickar en del vidare till berörda. Ordnar en mailadress till en styrelsemedlem. Skänker skolan en tanke och undrar lite hur det går med bygget av skolans nya hall med tillhörande toalett. Det är de yngsta eleverna som ska få kapprum och toa intill sitt klassrum.

4.35 på morgonen?! Jo så var det faktiskt och är ofta numera, men så här i semestertid blir det som oftast att somna om en stund framför nyhetsmorgon i soffan efter frukost.

Vi är lite vilsna i år hustru och jag. Det är vår första semester på 14 år utan Ridlekis med dagridläger. Helt plötsligt är det bara vi och djuren. Vi sitter här mitt i vardagen i varsin solstol och ser på medan grannarna mitt över snickrar, hamrar och sågar på huset. Är ju vana vid att det är vi som står med pensel i ena handen och skruvdragare i den andra och svettas. I år blir vi varma av att inta lunchen på  altanen. En bra grej är att vi hinner umgås med barn och barnbarn på tider när de kan och inte bara på de udda tider vi kunnat förr.

Nej nu ska jag gå ner till verkstaden och försöka få igång slåtterbalken för, lite nyttogöra vill man ju ha.

Så på med solkrämen och slumra på bryggan, så ses vi när vi råkas. Hälsar Janne