Fiber i Paviljongen

Det går ju inte att undgå att lära sig lite om it, bredband, nätverk o datorer när man som jag är intresserad och dessutom ansvarig på att grejorna ska fungera. Oftast är det lättlagade fel när eleverna kommer sättandes med sina datorer i händerna, men mellan varven kan det haka upp dig ganska rejält. Har i alla år försökt att hålla mig till ett märke på datorerna och ungefär samma programvara, -om än uppgraderad hela tiden. Jag blir ju tvungen att hänga med när det uppgraderas stup i kvarten. Ibland gör man om nästan allt, väldigt ofta blir det mycket bättre, men mellan varven kan det kännas lite överkrångligt. -Det har ju hänt en del sedan jag som tjugoåring stod och vevade på en stencilapparat.
När det ska till att förnya sig rejält, när det ska vara nya komponenter, surfas trådlöst, krypteras, jongleras ja jag vet inte vad, så behöver jag hjälp.
Jag och skolan har under många år haft en fantastisk hjälp med våra datorer och nätverk av föräldrar. De sista åren har fantastiska Patrick hjälpt till med skolans nätverk, pappa Fredrik har dragit kablar, skänkt datorer, projektorer och fixat med elen.
Det börjar det bli dags för IT-hjälps skifte, (barnen går ju tyvärr bara här på skolan i sju år) och då står flera fantastiska pappor på tur. I tisdags fick jag hjälp av papporna Andreas och Fredrik med att  sätta upp ett par antenner, switchar, accesspunkter och en nätverksskrivare. En pappa organiserade och var sammankallade, den andra pappan handlade, planerade, konfigurerade och inte minst installerade. Själv handhöll jag lite hårdvara med kablar, visade runt och sprang i vägen. Så tack vare Andreas och Fredrik får nu eleverna nere i Paviljongen även de, full fart på sin surfning.
Tack ni snälla fantastiska föräldrar som hjälper till att göra Västra Ekoskolan till den fenomenala skolan som den faktiskt är. Hälsningar Janne