Veckan som gått

Hade en slöjdlektion med tre elever. Kan tänka mej att jobba så faktiskt. Normalt när vi är några fler så brukar ljudvolymen kunna bli lite hög ibland. Det är självklart att det blir så i ett estetiskt ämne som i stort sett alla tycker är jätteroligt. Det blir liksom lite otroligt-jätte-fantastiskt-ojojojj-trevligt ibland. Ett barn skrålar en fin låt, någon annan vill överrösta sjungandet med något trevligt meddelande och några fler vill fråga mig om hur borrning, skruvning och limning ska gå till. Jag brukar dela ut hörselskydd till de jag känner, är som känsligast och själv har jag som oftast jätteroligt. Ibland så får jag dämpa elevorkestern lite men oftast är det på gränsen till ok. Emellertid så. för att återgå till lektionen med de tre eleverna. Mitt i lektionen så började reflektionerna hagla. En liten människa, en som ganska ofta pratar mkt och fort och ganska högljutt, kommenterade hur tyst och lugnt det var och hur skönt det var att arbeta under lite lugnare och tystare förhållanden. Kul när eleverna själva får en liten aha-upplevelse. Det ska bli spännande att se hur det fungerar i full grupp på nästa lektion. Lovar att påminna de tre om hur lugnt och skönt det kan vara utan full volym. Ibland tycker jag att det är konstigt att jag överhuvudtaget kan höra någonting.  Jag har jobbat med härliga högljudda barn i sjutton år och tio månader och jag kan fortfarande höra i alla fall det viktigaste när barnen pratar i köksluckan. Tips: ser du att jag inte hör så gestikulera vilt så kanske jag ser. Göta-Petter jag är faktiskt sextioett fyllda. Så var det veckans mat: Måndagen bjöd på ox”falukorv” med senapssås och kokt potatis,Tisdagen erbjöd, Couscous med lammkorv, onsdagen bondomelette ,med bacon och potatis, gick åt den med. Noteras ska att grönsak och rotsaksomeletten gick åt och hade kunnat vara ännu större. Sopporna på torsdagen som bestod i en fisk och potatis och en purjolök och potatis-soppa  var en succé. Det känns fint när en ny elev i en av de högre klasserna säger att fisksoppan var supergod. –nice! Ja så var det i skrivade datums dag, fredag: fick för en gångs skull tag i kravmärkt kyckling. –vilken skillnad, de icke kravmärkta kycklingklubborna, förvisso svenska men inte kravmärkta var bara hälften så stora och inte ens i närheten av smarriga som de kravmärkta. Tillagade en god brunsås och lite kokt potatis till. Tänk att lite äggdoppad och brödpanerad Quorn kan  bli en sån succé. Jag fick tjyvhålla på de sista för att de som  bara äter vegetariskt skulle få smaka. Dagens sallad, gröna sköna soyabönor i god lag, vitkålssallad à là ekoskolan, sallad med gurka, sallad med röd kravmärkt paprika, hel bulgur med vitkål och lök, och min lilla varma bön, morot och lök röra funkade jåttebra. Nina som är fröken i spår tre gjorde en kul grej idag. Hela klassen fick varsin deg i en påse att ta hand om och låta jäsa innanför tröjan. De bakade bröden över öppen eld strax före lunch. Jag fick mig en smakbit av en av eleverna och det smakade jättegott. Kroppkakor var arbetsnamnet…