septembersnörvel

septembersnörvel

Jahapp så var vi inne i sjukmånaden. Det har snörvlats, hostats, klagats på magont och ont i kroppen. Några i personalstyrkan är fortfarande friska som tur är. Fritids har hankat sig fram med hjälp av lärarna och skola och kök med extrahjälp och av rektor Anna-Karin. Själv höll jag mig borta i tre dagar för att inte smitta någon. Känner på mig att det börjar bli lite bättre med personaltätheten nästa vecka. Tror att i alla fall ett par tre stycken ur personalstyrkan har frisknat till. Hoppas nu bara att de som fortfarande är friska och arbetsföra som fått dra ett jättelass inte insjuknar de också. Att barnen verkar hålla sig friskare än personalen kan tyda på att vi i alla fall gör lite rätt när det gäller smittskydd och hygien. Barnen tvättar händerna utan att klaga och personalen spritar händer och torkar av handtag. Inga sjuka kockar i köket och så hostar, snörvlar och kräks vi hemma… Själv har jag fått vara ute och rastvärdat en del tack vare personalbristen och det är alltid kul. Att få tillfälle att lära känna alla nya barnen är jätteroligt. Det har rockats rockringar, lajjat i sandlådan, sprungits på styltor, hoppats rep, lirats basket och lite till. Tog mig också en prommis ner till odlingslådorna, några morötter fanns fortfarande kvar bland all Nates. En hel låda full med vackra dillkronor, Björnbär på tillväxt och en aningen felplacerad rosbuske hittades också. Även  om ogräset inte syns på håll och för att Token lyser vackert gul på tjusigt Öländskt maner så gissar jag att lådorna får sig en rensning på aktivitetsdagarna.

Aktivitetsdag är något jag verkligen varmt kan rekommendera. Det finns inget mer trevligt och otvunget sätt att umgås än att arbeta tillsammans tycker jag.

Slöjden: De flesta av bilarna är färdiga, så nu är det lådor och hushållspappershållare på gång. Det blir mycket att såga rakt. Slipa fint, spika spik och limma ihop. Någon lyckades limma ihop sidorna till en låda med hjälp av enkeltvingar och det kan jag lova är ingen enkel match. Vi upptäcker tillsammans hur det kan löna sig att förborra lite innan vi spikar och att det betalar sig att vara lite noggrann så att det blir rakt. Att slipa raka kanter i stället för runda när det ska bli en låda är inte dumt det heller. Alla barn utan undantag gör jättefina skapelser i slöjden. Jag måste säga att jag känner mig verkligt privilegierad som får arbeta med ett estetiskt ämne som trä och metallslöjd där i stort sätt alla barn tycker det är roligt. Det är lyckliga barn som sågar och spikar vilket hörs inte minst på ”skönsången”. Det kan hojtas en hel del av glädje så ibland får jag stå där som rena glädjedämparen.

Maten: De flesta äter av något på salladsbuffén, många provar på det vegetariska alternativet som serveras varje dag. Jag tycker mig se en lugn och trevlig matsituation i alla klasser när jag går runt och ser att allt är bra.
På måndag blir det lite nyttigheter i form av blodpudding, lingon och apelsinklyftor samt potatis och rotsaksgratäng. På tisdag finns det önskemål från de äldre klasserna att få inta lunchen utomhus. Så då får det bli mat i kåsa på kökstrappan. Onsdagen är idrottsdag med skoljoggen i fokus så då är det matsäck som gäller. Torsdagsmaten blir soppa med god smörgås och en vegetarisk gratäng, På fredag kör vi pasta med skinksås och en sås på bönor, tomat och majs, så veckan blir kanon…Härliga hösthälsningar från Janne
höstlönn