Kan man planera in en maginfluensa?

Arbetade trevliga arbetspass i måndags och tisdags med smarrig falukorv, pepparrotssås och kokt potatis och på tisdagen barnens favorit ”Utomhusgryta” (den med köttfärs, pasta, tomat och Creme fraiche). Hade trä och metallslöjd med sex tredjeklassare. Vi byggde något med hjul. Alla fick prova att spika, dra ut en spik med hovtång, rita ett rakt streck med hjälp av vinkelhake och att såga rakt. Det gick över förväntan. Det är fina bilar och traktorer som kommer att åka med i stolta barns ryggsäckar. Alla på skolan verkade vara friska, glada och krya. Hemkommen på tisdagskvällen kände jag mig ovanligt hungrig, käkade middag, åt frukter, morötter men, jag ville liksom inte bli mätt. Att jag dessutom var lite hängig och småtrött var inget som gav några ledtrådar just då om vad som komma skulle. -Jo då det blev hela programmet… Hela karusellen drog i gång på onsdagsmorgonen. Alltså… man är inte på topp. Som tur är sover man mellan ronderna. Vi kan väl säga att under fredagen så stabiliserade sig själva Janne och livsandarna återvände. Anledning till min inledande frågeställning är: Jag som nästan alltid brukar stå och dubbelpanera rödspättorna, hade köpt färdigpanerad fisk. Torsdagen var friluftsdag, dvs ingen matlagning och fredagsmaten var tänkt att bjuda på kycklingklubba, allt lättlagat och fint. Att sen Anna-Karin och jag ändrade fredagsmaten till köttbullar med pasta och gjorde jobbet ännu lättare är en annan sak. Men det känns ju nästan läskigt att veckan funkade så bra. Ingen är gladare än jag för att det är möjligt att vara sjuk från jobbet och att barnen får bra mat i alla fall. Men ändå… Jag hade ju kunnat planera in jättejobbiga maträtter. -Konstigt