Rapport utanför hängmattan.

 

Pustarpaus i husrenoveringen… Det måste få bli lite tangentbordsknattring också mitt i spacklande och slipande. Har förresten sett en målare som spacklade och målade En! gång och sen var det dags att tvätta och måla. Själv spacklar jag, slipar, spacklar, slipar och så lite spackla och slipa. Därefter brukar jag måla den första strykningen och komma på att jag nog måste spackla och slipa en gång till. Hur gör du?. Vi har i alla fall fått köket som renoverades förra sommaren nästan färdigt. Jag  behöver bara hitta någon som kan hjälpa mej att mura in en vedspis. Tänkte försöka själv men eftersom vardagsrum, matrum, hallar, vind och källare samt utsidan på huset också pockar på min uppmärksamhet känner jag att det skulle vara skönt med lite hjälp. På tal om hjälp… En som är förbaskat bra att ha -Son och sonson har lovat att komma över och hjälpa mej i nästa vecka. Sonsonen gör väl inte så stor nytta han är ju bara åtta månader, men han stora luns till far gör. Jag hoppas på arbetsfördelning: Farfar Janne lajjar med sonsonen Leon och Pappa Jojje bär och konkar möbler och kartonger. Sen tittar Leon och jag gärna på när sonen slipar och spacklar, slipar och spacklar… Badrummet har också hunnits med att bli fint. Nytt porslin, nymålat tak samsas mad nystrukna fönsterfoder och glänsande taklister. Just nu väntar jag på att vägg och snickerispacklet ska torka i hallen så jag kan få komma dragandes med slipmaskinen. Morgondagen kommer att gå i målandets tecken om det är så att Herr Forsling blir nöjd med spackleriet förstås. Ett schema för sommarens ”semesterveckor” är skrivet. Ligger för tillfället ett par dagar efter, men jag får väl lägga på ett kol. Janne med damm i hår.